Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

U zabavnom tonu o ozbiljnim temama: Informacijska sigurnost i mentalno zdravlje

Split Tech City

Split Tech City

09.03.2022.

Malo je reći da smo jedva dočekali svoj prvi uživo događaj ove godine. Toliko smo se zaželjeli “nezoomastične” interakcije s vama da smo organizirali 2 u 1 događaj. 🙂

Nestrpljivo smo se veselili predavanju i panelu kojima smo na najbolji mogući način zaključili veljaču, mjesec koji smo posvetili mentalnom zdravlju.

Mjesto radnje The Works, vrijeme radnje 23.2.2022. u 18 sati. Napokon uživo, a napokon imamo i snimke!

Oni su budale, nama se to ne može dogoditi

Događaj je otvoren predavanjem Alena Delića “Oni su budale, nama se to ne može dogoditi”.

Čudan naziv predavanja iza sebe krije zanimljivo i duhovito izlaganje o socijalnom inženjeringu, odnosno o informacijskoj sigurnosti. Imali smo priliku čuti o avanturama i napadima skoro u stilu Jamesa Bonda. 🙂

Vjerojatno nema osobe iz publike kojoj se tijekom predavanja nije “upalila lampica” i koja se nije prisjetila svojih nepromišljenih prispajanja na sve moguće wi-fi mreže, ostavljanje lozinki i naizgled bezazlenih davanja važnih privatnih informacija potpunim strancima… 

U predavanju se Alen dotaknuo trenutno najčešćih oblika prijevara iz područja socijalnog inženjeringa i objasnio je zašto svatko od nas može postati žrtvom.

Naučio nas je neke od osnovnih tehnika socijalnog inženjeringa koje koriste napadači, a koje mogu biti korisne i na legalnim aktivnostima, poput prodaje ili razgovora sa zaposlenicima.

Alen Delić je trenutno direktor informacijske sigurnosti u SpotMe, jednoj od vodećih svjetskih B2B platformi za evente i marketing, kao i potpredsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Ima preko deset godina iskustva u području strateškog razvoja i upravljanja informacijskom sigurnošću te socijalnom inženjeringu.

Snimku predavanja možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Je li moguće ostati mentalno zdrav u digitalno doba?

Nakon Alenovog predavanja, uslijedila je panel rasprava o mentalnom zdravlju u digitalno doba, na kojoj su kao panelisti sudjelovali Ena Rajić, Lucija Krnčević i Sandro Kraljević

Panel je započeo na neočekivan način: Ena Rajić počastila nas je recitiranjem svoje pjesme Pseudočovjek, što je publiku ostavilo bez daha. 🙂

Potom su nas Ena, Lucija i Sandro, redom psiholozi po struci, uvjerili zašto su tako uspješni; iako znanja iz psihologije koriste u različitim poslovima, svi su elokventni, kritički razmišljaju, empatični su i sposobni.

Ena Rajić vlasnica je MEDIA SCENE, a primarno se bavi produkcijom duhovitih i spoken word poetry videofilmova za tvrtke, kao i za vlastite društvene mreže.

Voditeljica je VIDEO START 101 edukacije u kojoj kreatorima sadržaja pomaže naučiti izraditi zabavno-edukativne videofilmove.

Iza sebe ima više od 200 videofilmova, autorica je zbirke poezije Razmrljane boje nevremena i nastupala je na brojnim događajima, od kojih su najznačajniji spoken word nastupi u Ujedinjenim narodima i na TEDx-u.

Ena Rajić

Lucija Krnčević je specijalistica za ljudske resurse u tvrtki Selekcija.hr te se primarno bavi selekcijskim postupcima koje vode za svoje klijente.

Dodatno radi na razvoju platforme za ubrzanje selekcijskog postupka kako bi svojim klijentima omogućili da u najkraćem mogućem vremenu izdvoje najkvalitetnije kandidate.

Bavi se i razvojem edukacijskih programa za tvrtke u smjeru unaprjeđenja međuljudskih odnosa i komunikacijskih vještina te poučavanjem tehnika nošenja sa stresom na radnom mjestu.

Lucija Krnčević

Sandro Kraljević je magistar psihologije, vlasnik i direktor tvrtke Mind Lab iz Zagreba, specijalizirane za primijenjenu poslovnu psihologiju.

Najviše se bavi poslovima iz područja upravljanja ljudskim potencijalima.

Također se bavi business i life coachingom, te općenito uslugama usmjerenima ka unaprjeđenju poslovanja tvrtki kroz razvoj ljudi. Certificirani je NLP majstor i NLP coach. Praktičar je mindfulnessa i autogenog treninga. Trenutno je u procesu edukacije za kognitivno-bihevioralnog psihoterapeuta.

Autor je knjige Kako preživjeti u suvremenoj džungli i jedan od kreatora prve hrvatske mobilne aplikacije za mentalno zdravlje zaposlenika – NAOMI.

Sandro Kraljević

Odlična atmosfera na panelu za kraj je zaokružena još jednom Eninom pjesmom.

U snimci panela možete uživati ovdje.

Hvala još jednom Eni, Luciji, Sandru i Alenu na dolasku, ekipi iz The Works Split na ustupanju prostora i svima vama koji ste sudjelovali!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti