Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Humans of Split Tech City; Ivona Knaus

Split Tech City

Split Tech City

24.10.2021.

Sedma po redu osoba koja je pristala sa zajednicom podijeliti svoju priču je Ivona Knaus, vrijedna volonterka Split Tech City-ja i friško diplomirana studentica računarstva na splitskom FESB-u.

Ivoni je jedan odlazak na Motivacijsku konferenciju za mlade, u studenome 2019. godine, promijenio život. Nakon toga počela je volontirati, dobila je jasniju predodžbu o pravcu u kojem se želi razvijati i privatno i profesionalno, upoznala hrpu kvalitetnih ljudi, a naposlijetku i samostalno preselila u Bruxelles.

130. OpenCoffee meetup
Ovo je Ivonina priča…

Sve je započelo još u 11ti mjesec 2019. godine kada sam negdje na internetu vidjela da će se održati Motivacijska konferencija za mlade. To je upravo ono što mi je nedostajalo. Osim toga, bila sam totalno izgubljena. Nisam znala s čime se točno želim baviti, tehnologije koje su bile interesantne mojim kolegama meni su bile dosadne. Nisam htjela buljiti u laptop baš svih osam sati… Bila sam depresivna, demotivirana, nenaspavana, nisam imala nikakav cilj kojem sam težila i to mi je jako smetalo.

Na konferenciji sam upoznala Tonija Trivkovića i Romanu Ban, kao i sve predavače, no predavanje koje mi se najviše urezalo u pamćenje i koje i danas preporučujem apsolutno svima da ga pogledaju jest ono Marka Prljića. On je jedna iznimno kvalitetna, dobra osoba i oduševilo me je to koliko je spreman pomoći drugima i koliki utjecaj ima na ljude. Nimalo ne pretjerujem kad vam kažem da od te konferencije ja nisam više ista osoba. Taj dan sam donijela odluku da ću nešto promijeniti, da se moram trgnuti i shvatiti zašto živim, zašto sam ovdje, koja je moja svrha i što uopće želim raditi u životu. 

Nakon toga, negdje u drugi mjesec, stigla mi je novost da Split Tech City traži volontere, odnosno osobe koje bi doprinijele sadržaju samog portala. Pomislila sam da je to idealna prilika za mene jer obožavam pisati i mogu spojiti u jedno dvije ljubavi, a to su pisanje i tehnologija. 

U ljeto 2020. Split Tech City je organizirao predstavljanje ljetnih praksi koje firme članice nude studentima, na što sam se i sama prijavila, iako nisam imala apsolutno nikakvih projekata, tek osnove programiranja, ali htjela sam izaći iz komfort zone, doživjeti osjećaj pravog intervjua u IT struci i započeti raditi nešto konkretno. Tako sam došla do Little Code-a. Ekipa iz Little Code-a mi je puno pomogla da doživim struku i da naučim kako taj svijet funkcionira, i njihovi svakodnevni savjeti, primjeri i ono najbitnije, pristup radu su ogromne vrijednosti koje sam ponijela sa sobom i ne mogu se mjeriti sa nikakvom plaćom ni bonusom.

Od malena su nas naučili redoslijed završi školu, fakultet, zaposli se, vjenčaj se, dobij djecu itd., ali život je puno snažniji i kompliciraniji od toga. Ima puno, puno veće i dublje značenje i ne radi se o tome koliko toga ti možeš uzeti, već koliko možeš dati. Voljela bih da sada, dok čitate ova pitanja, pokušate sami sebi dati odgovore:

Zašto živim? Zbog čega sam ovdje? Koja je moja svrha u životu? Čemu su me naučile moje pogreške? Što mogu učiniti za bolje sutra? 

Jednom kada shvatite, kada se pronađete, sve će se poklopiti. Obećajem vam!

Za potrebe rubrike izvukli smo ovaj djelić Ivoninog iskustva, a cijelu priču možete pročitati ovdje. Ukoliko imate pitanja za Ivonu, slobodno joj se javite putem LinkedIna Ivona Knaus | LinkedIn.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti