Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Stani pa gledaj: Motivacijska predavanja su na YouTube-u!

Romana Ban

Romana Ban

22.11.2019.

Priznajemo, bilo nam je toliko dobro na prvoj Split Tech City motivacijskoj konferenciji da želimo još…i da bismo sve ponovili! Srećom, zahvaljujući svima nam dragoj tehnologiji, sva predavanja koja smo čuli sačuvana su i spremna za ponovno motiviranje svih nas, ali i za dopiranje do svih onih koji su htjeli, ali nisu mogli sudjelovati…

Naš YouTube kanal od danas je bogatiji za čak deset video uradaka; devet predavanja i panel rasprava, u kojima je pod sloganom “Živi lokalno, radi globalno!” 9.11.2019. u Cinestaru centra Mall of Split uživalo 200-tinjak mladih, odsad je dostupno svima željnima motivacije i savjeta, svima gladnima dobrih poslovnih priča i anegdota!

Ante Dagelić (GetByBus)

Kakve veze imaju autobusi i gljive, što je zajedničko dizajnu i Plavoj kavi te kako se (ne) obogatiti u nekoliko godina, otkrio nam je Ante, suvlasnik IT tvrtke GetByBus.

Nenad Ćuk (Croatia Tech)

Gdje je zrak toliko onečišćen da je preseljenje način za preživljavanje, gdje su kave toliko duge da se piju u nastavcima i kako iz svakog neuspjeha izvući nešto pozitivno, s nama je podijelio Nenad Ćuk.

Ivan Blagajić (Heetch)

Ima li šanse da se splitski FER-ovac nakon studija vrati u grad pod Marjanom i kako se samodisciplinirati ako radiš “remote”, zna IOS developer Ivan.

Ivan Blažević (Rocket Insights Croatia)

Kako osvojiti zlatnu medalju u donošenju odluka koje se tvojoj okolini čine katastrofalnima, kako reći “ne” i graditi posao ispočetka te, naposljetku, kako održati prezentaciju bez prezentacije, kojoj ni naslov nisi sam smislio, nesebično otkriva Ivan iz Rocket Insights Croatia.

Dario Boras (Parklio)

Da se iz očaja znaju izroditi genijalne ideje, iz prkosa maestralni “pitchevi”, a iz ringa izići s krvlju, znojem i suzama, ali bez modrica, dokazao nam je Dario iz Parklia.

Marko Prljić (ConsenSys)

Kako 200-tinjak ljudi odvesti na putovanje kroz vrijeme i natjerati ih na razmišljanje o sadašnjim koracima koji će ih odvesti na određeno mjesto u budućnosti, može li se uspjeti bez odricanja i živjeti od blockchaina, otkrio nam je dizajner Marko.

Nebojša Veron (dobartek.hr)

Kakav je osjećaj inicirati i voditi poslovne sastanke kad je jedino što želiš raditi – programirati i ne pričati ni s kim, kako prevenirati katastrofu kad s prijateljem ulaziš u biznis te zašto je važno zapošljavati ljude koji znaju više od tebe, rekao nam je Nebojša s omiljene nam platforme za naručivanje hrane.

Frane Borozan (SysKit)

Je li nužno vjerovati u ono što radiš, mora li odustajanje uvijek biti znak slabosti i kakav je osjećaj voditi globalnu softversku tvrtku, podijelio je s nama Frane iz SysKit.

Armando Matijević (SplitX)

Kakve veze imaju picigin i Kina, zašto ne podnosi uhljebe, koji je grad zaista najlipši na svitu i kako doći do isplative poslovne ideje, otkrio nam je Armando, zaljubljenik u virtualnu realnost .

Panel

O tome je li dobro već za vrijeme školovanja početi raditi, je li im pri zapošljavanju mladih važnije iskustvo ili stav i o još nekoliko tema oko kojih se ne slažu, razgovarali su Igor Roglić (Extension Engine Croatia), Antonio Šerić (Lilcodelab) i  Toni Trivković (Split Tech City/Agilo), uz moderiranje Jelene Tešija.

Eto, dali smo vam materijala za gledanje, slušanje, upijanje i ponavljanje svega navedenog! Svakako podijelite s onima koje bi moglo zanimati! Vidimo se dogodine?

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Povezane novosti