Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Panel rasprava: Kako biramo kolege?

Tina Tomičić

Tina Tomičić

01.12.2021.

Danas HR odjeli imaju puno više funkcija i igraju znatno veću ulogu nego ranije, a postalo je teže no ikada privući i zadržati prave ljude.

Na zanimljivoj paneli raspravi u kojoj će gostovati HR manageri/ce Karla Goleš (Agilno), Branka Lončarić (Dept), Slobodan Jović (Selekcija.hr) pričat ćemo upravo o tome koje korake firma mora poduzeti u procesu privlačenja i zadržavanja zaposlenika.

Osim toga, dotaknut ćemo se i selekcijskog procesa u trima splitskim firmama: Agilno, Selekcija.hr i Dept, razvijanja punog potencijala zaposlenika, onboarding procesa, employer brandinga i još puno toga, a dobit ćemo i odgovor na pitanje je li nedostatak radne snage u hrvatskom IT sektoru mit ili surova stvarnost.

Je li savršen životopis najbitniji?

Prilikom prijave za željeno radno mjesto, potencijalni zaposlenici nerijetko lickaju svoj CV do savršenstva, a od panelista ćemo pokušati “izvući” informaciju čemu daju prednost prilikom zapošljavanja i koju ulogu igra savršen životopis naspram mekih vještina.

Panel će se održati u srijedu 8.12. u konferencijskoj sali Hotela Ora s početkom u 18 sati. Očekivano vrijeme trajanje je 40ak minuta + Q&A. Rezervirajte svoje mjesto ispunjenjem prijavnice. 

O Karli

Nakon završetka diplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Splitu smjera Turizam, ubrzo je shvatila da turizam ipak nije nešto gdje se vidi te je željela svoju kreativnost usmjeriti na znanja marketinga. Ubrzo je dobila posao u marketingu i prodaji u splitskom IT startupu koji je za nju bio odličan zaron u IT svijet i odskočna daska za daljnji razvoj.

S usvojenim osnovnim znanjima u prodaji, marketingu i regrutaciji zaposlenika, svoju karijeru je nastavila u Agilno. U početku je fokus bio na marketingu i ljudskim resursima gdje je zajedno s direktorom postavila osnovne temelje za razvoj tvrtke. Kasnije je prema potrebama tvrtke i vlastitoj želji za usavršavanjem svoj daljnji razvoj usmjerila u smjeru ljudskih resursa te razvoj tvrtke s ostatkom menadžment tima gdje ostvaruje svoj puni potencijal.

O Branki

Branka Lončarić po struci je ekonomistica, a Master studij na polju kulture i kreativne industrije završila je u Nizozemskoj. Radila je kao community i event manager u Cambridge Innovation Centru u Rotterdamu, a nakon povratka u Hrvatsku (2017. godine)  dobija posao u ECP-u (današnji Dept) gdje je prošla sve; od HR-a, administracije do office managementa, da bi njena rola kroz godine prerasla predominantno u HR, vode u kojima se najbolje snalazi.

O Slobodanu

Slobodan za sebe kaže da je tvrdoglavi psiholog, koji je još davne 2003.-e s prijateljem programerom (Marijan Pleština) radio na razvoju digitalizacije psihološkog testiranja u svrhu zapošljavanja, ali je projekt tada propao zbog općeg nepovjerenja i sablazni struke.

2008. pokreće Privatnu psihološku praksu Afekt u kojoj se bavi savjetodavnim radom i procjenama kandidata za posao, a najveći posao do 2013.-e dobija na čudnom poslovnom sastanku od 4.00 -7.00 ujutro. Novce od tog projekta, procjene 3500 kandidata, koje je supruga već vidjela uložene u veći stan (jer su živjeli u jednosobnom stanu s dvoje djece), ulaže u već jednom propalu ideju, zapošljava programera, sadašnjeg suvlasnika tvrtke i pokreće izradu applicant tracking sustava, odnosno platforme za prikupljanje i procjenu kandidata za zaposlenje – Selekcija.hr u Hrvatskoj ili Recruiter.hr u inozemstvu.

Trenutno SaaS Selekcija.hr ima preko 100 B2B klijenata u Hrvatskoj i inozemstvu i sprema se za VC investicije. Užitak mu je praćenje neverbalnih znakova tijekom intervjua za zaposlenje. Intervjue sada radi iz gušta, a ako ga neki programer pita za psihološki/psihoterapijski savjet, on će njega pitati ono što programeri najmanje vole – da mu nešto instalira ili popravi hardver na računalu.

Pridružite nam se

Podsjećamo, panel je na rasporedu 8.12. u 18 sati, a prijava za sudjelovanje je obavezna.

Podijeli


O autoru:

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)

Povezane novosti