Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Green Future Startup Challenge: Osvojite 10 000 eura za projekt iz područja održivog razvoja!

Split Tech City

Split Tech City

15.03.2023.

Početkom lipnja naš grad opet postaje centralnim mjestom Europe za teme zelene tranzicije.

Naime, 1. i 2. lipnja 2023. u splitskom HNK Green Future organizira drugo izdanje Green Future Conference, konferencije o ekologiji, energiji i pametnim gradovima.

Međunarodni i domaći tehnološki lideri, predstavnici institucija, znanstvenici i kreatori javnih politika promišljat će o održivosti i zelenoj tranziciji u kontekstu tehnologije, financija, energetike, zaštite okoliša, javnih politika i e-mobilnosti. 

Izvrsna prilika za “zelene” startupe

U sklopu konferencije bit će održan i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja.

Osim unosne glavne nagrade, tu je ponovno i Green Communication Awards, koje dodjeljuje Infobip za svoje proizvode i usluge u iznosu 100 tisuća eura. 

Startup Challenge 2023 omogućit će predstavnicima deset startupa da predstave svoje eko-ideje žiriju, a uz nagrade i stručne savjete, pruža im se mogućnost umrežavanja s titanima industrije i potencijalnim investitorima.

Eko-ideje ovjenčane lovorikama na lanjskoj konferenciji

Koncept natjecanja hvale i prošlogodišnji pobjednici:

Sudjelovanjem i pobjedom na Startup Challengu dobili smo važnu podršku poslovne i stručne zajednice, ali i potvrdu da je naša aplikacija nešto što tržište treba i želi koristiti. Najviše me se dojmila nevjerojatna energija predavača, sudionika i organizatora, želja da izađu izvan zacrtanih okvira poslovanja i naprave nešto za dobrobit okoliša, a da istovremeno uživaju“, poručio je Duško Radulović iz Climatiga, prošlogodišnji pobjednik s aplikacijom za predviđanje klimatskih rizika.

Dobitnik glavne Green Communication nagrade prošle je godine bio talijanski startup Must Had, čija je misija ubrzati tranziciju prema održivoj modi prodajom odjeće visoke kvalitete, nastale od višaka modne industrije.

Kao međunarodnom startupu, pobjeda nam je omogućila predstavljanje projekata mnogim ljudima čiji je fokus na održivosti i kružnom gospodarstvu. Samo sudjelovanje na konferenciji bilo je izvrsna prilika za rast, zahvaljujući mogućnostima umrežavanja i pristupa tehničkim alatima za poboljšanje naših sposobnosti“, rekao je Eugenio Riganti, suosnivač Must Hada.

I prvi hrvatski jednorog na tech-eventu koji se ne propušta

„Green Future je jedinstvena platforma za povezivanje i poticanje promjena prema održivoj budućnosti, gdje svi imaju priliku umrežiti se sa stručnjacima iz različitih industrija, razmijeniti iskustva i istražiti nove poslovne prilike“, kazao je Ivan Burazin, član uprave Infobipa za developersko iskustvo, naglasivši kako je Startup Challenge prilika da upoznaju najnovije ideje na tržištu, a u isto vrijeme pomognu mladim poduzetnicima na putu prema uspjehu.

Prvi hrvatski jednorog, Infobip, i ove je godine glavni partner startup natjecanja:

“Ponosni smo što smo dio Green Future konferencije, kao fantastične platforme za razmjenu ideja, na kojoj mladi programeri dobivaju priliku za učenje, napredak i ostvarivanje ključnih kontakata”, poručio je Nikola Pavešić, Infobipov direktor za startup ekosustav i čelni čovjek Infobip Startup Tribea te pozvao sve mlade tvrtke i pojedince da se prijave za sudjelovanje na Startup Challengeu.

Zainteresirani se mogu prijaviti ovdje.

Fotografije: Green Future Conference

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti