Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Green Future Conference je novi član Split Tech City zajednice

Split Tech City

Split Tech City

02.03.2023.

Uz IT tvrtke, agencije, udruge i institucije, snagu naše lokalne tehološke zajednice čine i izvrsne konferencije.

Jedna od takvih svakako je Green Future Conference, iza koje organizacijski stoji tvrtka Green Summit. Drago nam je što ovoj zelenoj ekipi možemo poželjeti dobrodošlicu u Split Tech City zajednicu!

O prvom izdanju Green Future konferencije, ali i o planovima za ovu godinu, razgovarali smo s uspješnim poduzetnicima koji su pokrenuli ovu “konferenciju za budućnost” upravo u našem gradu. Oni su Ognjen Bagatin, Tomislav Buljubašić i Marijan Čipčić.

Prvo izdanje okupilo gotovo 1000 posjetitelja

Prvu Green Future konferenciju uživo je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu pratilo gotovo 1000 posjetitelja.

Marijan Čipčić

Marijan se prisjetio kako je pedesetak govornika raspravljalo o ključnim temama suvremenog svijeta – urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja, financiranju zelenih projekata, javnim politikama te ostalim novostima zelene tranzicije koje su u fokusu Europe i svijeta.

“Konferencijom se potvrdilo da je zelena tranzicija zaista ključna tema današnjice i od interesa svakog društvenog i gospodarskog sektora.”

Odabir Splita prošle se godine, ističe, pokazao kao pun pogodak jer je grad pod Marjanom idealna destinacija za kongresni turizam u pred i post sezoni.

“Splitski HNK bio je savršena kulisa, svojevrstan spoj starog i novog, a posebno je atraktivna bila Nevera Mate Rimca, pokraj koje se nitko nije propustio fotografirati.”

Drugo izdanje se ne propušta!

Nakon spektakularnog prvog izdanja, međunarodni i domaći tehnološki lideri, predstavnici institucija, znanstvenici i kreatori javnih politika ponovno će naš grad pretvoriti u centralno mjesto Europe za teme zelene tranzicije.  

Ognjen Bagatin

Može li mobilna aplikacija pretvoriti bacanje hrane u stvar prošlosti? Mogu li hrvatski gradovi postati pametni? Jesu li električna vozila zaista budućnost ili tek privremeni hir? Može li Facebook grupa spasiti planet?

O ovim i drugim gorućim temama današnjice bit će govora na drugom izdanju:

Fokus ovogodišnjeg izdanja Green Future konferencije, koje će se održati 1. i 2. lipnja 2023. u splitskom HNK., bit će na održivosti i zelenoj tranziciji kroz tehnologiju. 

„Ove godine nam je cilj, kao i prošle, kreirati platformu za okupljanje ključnih ljudi iz javnog i privatnog sektora čije će odluke utjecati na živote svih nas u godinama koje dolaze. Uz privlačenje vrhunskih govornika, želimo u prekrasnom Splitu stvoriti i poticajnu atmosferu za povezivanje, razmjenu ideja i iskustava, kako bi svi zajedno sudjelovali u zelenoj tranziciji, na dobrobit naših tvrtki, ustanova i gradova, kao i društva u cjelini“, poručuje Ognjen.

Tomislav Buljubašić
Govornici od kojih se ima što čuti

Tomislav nam je, pak, otkrio više o programu; među potvrđenim govornicima ističu se:

  • Adam Carver, CEO Bitgreena, koji kombinira blockchain tehnologiju i zelene inovacije kako bi usmjerio kapital u najvažnije održive inicijative,
  • Marko Mišulić, osnivač Rentlia, hrvatske cloud platforme za upravljanje turističkim objektima, koja je posljednju godinu prije pandemije zaključila s prihodom od 4 milijuna kuna i četvrt milijuna kuna dobiti,
  • Maksim Haartsen, osnivač i izvršni direktor tvrtke Tekeya te tvorac mobilne aplikacije koja se bori protiv bacanja višaka hrane te planira širenje iz Egipta u druge zemlje Bliskog istoka i Sjeverne Afrike,
  • Tijmen Sissing kao backpacker je odlučio očistiti plastiku s plaže u Maleziji što je postao viralan video na Facebooku. U samo nekoliko dana The Trashpacker je prikupio 10 000 pratitelja koji su do sada očistili 400 tona otpada te educirali preko 45 000 učenika o opasnostima plastičnog otpada,
  • Detria Williamson je prikupila preko 6 milijardi dolara kapitala za tvrtke kao što su IDEO, Emirates Airlines, Discovery Channel i Accenture,
  • Matt Crisp, jedan od vodećih britanskih kreativnih mislilaca o gradovima, uključivosti, izumima i tehnologiji te njihovom utjecaju na okoliš, gospodarstvo i ljude. Predsjedavajući je Laboratorija za razmišljanje u Amsterdamu, koji se fokusira na pitanje mobilnosti, partner savjetodavne tvrtke za pametne gradove SmartPublic i mentor za startupe na Sveučilištu Georgetown u Washingtonu.
Dobro došli u Split Tech City!

Pitali smo ovu “zelenu” ekipu zašto su nam se odlučili priključiti, a Marijan je pojasnio:

“Željeli smo podržati izvrsnu lokalnu inicijativu i biti dijelom zaista renomirane obitelji hrvatskih tech tvrtki članica Split Tech City-a.”

Drago nam je što će naš grad opet ugostiti ovu važnu konferenciju te nas posebno veseli što ćemo svoje čitatelje redovito informirati o programu koji nas čeka!

Green Future, dobro nam došli!

Fotografije: Green Future Conference

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti