Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Green Future 2023: “Strah neće promijeniti ljude, trebamo lidere i rješenja”

Split Tech City

Split Tech City

21.04.2023.

Održivi turizam je ključna tema ovogodišnje Green Future konferencije.

Tim povodom, početkom lipnja u splitski HNK dolazi i bivša ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger kao jedna od dvadesetero međunarodnih govornika, među kojima su tehnološki lideri, znanstvenici te predstavnici javnog sektora, koji će

iznijeti primjere pametnih gradova, tehnoloških inovacija i rješenja pomoću kojih možemo graditi održivo društvo.

„Na tvrtkama i institucijama je da, uz podršku zakonodavaca i novih tehnologija, mijenjaju svoje proizvode i poslovne procese u cilju potpune održivosti. Tako mogu utjecati i na krajnjeg korisnika, njegovo ponašanje i psihologiju. Bez ključnih koraka na tim razinama, tranzicija će i dalje biti spora. Naš cilj je zato osigurati im platformu na kojoj se mogu umrežiti, na dobrobit svih nas“, poručio je Tomislav Buljubašić, suorganizator konferencije.

Čini se kako su mnogi prepoznali priliku za susret s ključnim donositeljima odluka pa će uz predstavnike gradskih uprava i gradonačelnike brojnih europskih gradova, splitski HNK početkom lipnja posjetiti prestižna lista poslovnih ljudi, znanstvenika i ostalih zainteresiranih za održivu budućnost i zelene tehnologije.

Među njima je i Detria Williamson, jedna od vodećih marketinških stručnjakinja svijeta, koja poručuje kako je prošlo vrijeme nagovaranja na promjenu upornim isticanjem razornih učinaka klimatskih promjena:

„Strah neće uspjeti, jer kada se ljudi boje, počinju paničariti. Kad vas uhvati panika, učinite prvo što vam je dostupno i upravo je to problem. Promjena koju trebamo napraviti nije nužno jednostavna, jer se moramo povezati s ljudima. Trebamo osigurati da tvrtke i investitori odrede konkretan proračun za kreativne sadržaje koji nadahnjuju i motiviraju promjene.

U Split dolazi i Sébastien Pellion, voditelj društvenog utjecaja i održivosti u Glovu, čiji je tim usredotočen na stvaranje društveno odgovornog modela rasta:

„Na Green Future konferenciji planiram govoriti o putu koji Glovo prolazi prema održivosti, za koji se nadam da će inspirirati i motivirati druge. Kroz događaje poput ovih možemo surađivati i dijeliti ideje, radeći zajedno prema zelenijoj i održivoj budućnosti za sve.“

I ove godine, u sklopu konferencije će se održati natjecanje za startupe, s bogatim nagradama za najbolje eko-ideje i tehnologije.

„Imamo prijave iz cijeloga svijeta, tako da ćemo u Splitu upoznati poduzetnike čija kreativna rješenja možemo primijeniti sami, ali i govornike iz tvrtki koje su realizirale projekte poput nebodera dizajniranih kao vertikalne šume ili električnih brodova prihvatljivih cijena”, poručio je Marijan Čipčić, jedan od suorganizatora, te dodao kako će fokus ponovno biti na inovativnim tehnologijama i konkretnim rješenjima.

Informacije o govornicima, agendi i kupnji ulaznica možete pronaći na službenoj web stranici i društvenim mrežama Green Future konferencije.

Fotografije: Green Future Conference

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti