Globalni tjedan poduzetništva slavi se i u Splitu!

Jeste li čuli za Global Entrepreneurship Week (GEW)? Manifestacija je to koja se održava jednom godišnje diljem svijeta, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova koji pokreću startupe i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice.

Ove se godine GEW održava od 18.-24. studenog u više od 160 zemalja diljem svijeta, uključujući i Lijepu našu. Za splitsko izdanje GEW-a i ove je godine zaslužan Studentski poduzetnički inkubator (SPI) u suradnji s Poduzetničkim centrom Split (PCST) i udrugom UPIT, a  pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije.

Ova vrijedna ekipa pripremila je edukativna predavanja, radionice, panel diskusije, networking evente i 24-satno hackathon natjecanje, uz sudjelovanje brojnih domaćih i inozemnih stručnjaka.

Besplatno poslovno savjetovanje

Od ponedjeljka do petka (18.-22.11.2019.) u prostorijama Studentskog poduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta (aneks, 3.kat, soba 348) u vremenu od 10 do 13 sati održavat će se besplatno poslovno savjetovanje. Ako imate poslovnu ideju, ali ne znate otkud krenuti ili, pak, trebate savjet u vezi nekog specifičnog izazova s kojim se nosite u svom radu, ne propustite ovu odličnu, a k tome i besplatnu, mogućnost!

Ponedjeljak

Za ponedjeljak, 18.11., predviđena su dva predavanja:

14:15-15:00

„B2B marketing“ – Paula Pavić i Šime Živković; SeekandHit (Referentni centar, EFST)

Bivši studenti EFST-a, Paula Pavić i Šime Živković, već dvije i pol godine rade na poziciji “Digital Marketer” u agenciji SeekandHit. U stalnom su kontaktu s klijentima i zaduženi su za analizu podataka, izradu strategije, izradu i optimizaciju oglašivačkih kampanja, kao i za planiranje, ostvarivanje i održavanje dobrog odnosa između klijenta i agencije.

Oni će u sklopu GEW-a održati predavanje “B2B marketing”, kroz koje će podijeliti svoja iskustva i pružiti informacije o uspješnom i učinkovitom business-to-business marketingu.

Broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

 

17:00-18:30

„IP Management in EU-funded Projects/Horizon 2020“ – Jorg Scherer, EU IP Helpdesk (Referentni centar, EFST)

Svi koje zanima tema intelektualnog vlasništva zasigurno neće propustiti predavanje vodećeg europskog stručnjaka u ovom području; Jorg Scherer je voditelj komunikacija i edukacijskih aktivnosti Europske službe za zaštitu intelektualnog vlasništva, a njegovo predavanje već smo detaljno najavili ovdje.

Utorak

14:15-15:00

„Što je to PR?“ – Luka Šipić, Vrh komunikacije (Mali amfiteatar, EFST)

Luka Šipić je još tijekom školovanja otvorio agenciju za odnose s javnošću Vrh komunikacije, koja klijentima pruža kreativna i originalna komunikacijska rješenja s fokusom na kreiranje privlačnog sadržaja i pričanja priče o brendu.

Odnosi s javnošću kao disciplina komunikacijskih znanosti, a često i potporna funkcija u marketingu, primarna su djelatnost njegove agencije, stoga će održati predavanje na temu „Što je to PR?“, kroz koje će ukazati na važnost komunikacije s javnostima i izgradnje uzajamnih korisnih odnosa između organizacije i njenih javnosti.

Ovo predavanje organizira se u suradnji s Klubom mladih Split, broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

 

18:30-20:00 „Uloga tehnologije u održivim i uključivim gradovima“ – izv.prof.dr.sc. Maja Ćukušić (Dvorana 13, EFST)

Izv. prof. dr. sc. Maja Ćukušić, zaposlenica Katedre za poslovnu informatiku Ekonomskog fakulteta u Splitu, voditeljica i glavna istraživačica na projektu “Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga 2018.-2022.”, održat će korisno predavanje, na koje je ulaz slobodan.

Srijeda

12:15-13:00

„Inovacijska radionica“ – Goran Škugor i Toni Mastelić, Ericsson (Mali amfiteatar, EFST)

Više informacija o ovoj radionici uskoro potražite na Facebook stranici Studentskog poduzetničkog inkubatora!

16:15-17:00

„Mapiranje korisničkog iskustva“ – Vibor Cipan i Andrej Antolović, Point Jupiter (Dvorana 7, EFST)

Treći dan Global Enterpreneurship Week-a predstavit će nam se i dvoje stručnjaka iz tvrtke Point Jupiter – Vibor Cipan i Andrej Antolović.

Vibor Cipan je izvršni direktor i osnivač tvrtke Point Jupiter. Prije nego što je osnovao Point Jupiter, radio je u UX Passionu i u Microsoftovom razvojnom centru u Kopenhagenu, a prije toga u Microsoftu Hrvatska. Objavljivani je autor, poznati stručnjak i govornik, često viđen kako na domaćim i međunarodnim konferencijama razgovara o poslovima, startupima, razvoju softvera, korisničkom iskustvu i temama dizajniranja usluga.

Andrej Antolović je iskusni vizualni dizajner s poviješću rada u industriji informacijske tehnologije i usluga. Vješt u dizajnu korisničkog sučelja, dizajnu korisničkog iskustva, pretvorbi i upotrebljivosti, visoki je stručnjak za informatičku tehnologiju.

Ulaz na ovo predavanje je slobodan.

 

Četvrtak

16:15-17:00

„Oracle Primavera-modeli upravljanja projektima iz prakse“ – Davor Delić, Primakon (Dvorana 12, EFST)

Davor Delić, suosnivač tvrtke Primakon, vodeće regionalne tvrtke za implementaciju procesa upravljanja projektima, održat će predavanje na temu “Oracle Primavera – modeli upravljanja projektima iz prakse”.

Prije više od 20 godina, doveo je Primaveru u Hrvatsku i regiju i od tada, kao voditelj projekta, član tima ili konzultant, sudjelovao je u nizu uspješnih implementacija rješenja za upravljanje nizom projekata na korporativnim, programskim i projektnim razinama.

Broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

 

17:00-18:30

„Uključivi gradovi: alati i tehnike“ – Ivana Ninčević Pašalić (Dvorana 13, EFST)

Ivana Pašalić Ninčević pohađa poslijediplomski doktorski studij na Ekonomskom fakultetu s područjem istraživanja „E-participacija u pametnim gradovima“ te sudjeluje kao istraživačica na projektu Hrvatske zaklade za znanost “Korisniku orijentiran (re)dizajn procesa i modeliranje informacijskih sustava na primjeru smart city usluga 2018.-2022.” Ulaz je slobodan.

Petak

10:00-13:00

„Kako koristiti kredit za financiranje poslovanja?“ – doc.dr.sc. Mira Krneta, HBOR (Vijećnica 1, EFST)

Cilj radionice je prenijeti znanja i vještine potrebne za natjecanje, pregovaranje i korištenje kredita, kao i lakše razumijevanje procesa traženja i odobrenja kredita kao izvora financiranja rasta i razvoja poslovanja novih i postojećih poduzetnika.

Polaznici radionice upoznat će se s procedurom podnošenja kreditnog zahtjeva kroz pripremu i obradu potrebne dokumentacije.

Broj polaznika je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Vikend za hackathon

Maratonsko natjecanje Smart City Challenge hackathon održat će se od petka, 22. studenog, do nedjelje, 24. studenog. Sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje (prototip) u jednom od zadanih izazova: Internet svari (IoT), pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

O svim detaljima natjecanja već smo pisali ovdje.

Više od kampanje

Tisuće novih startupa proizašlo je iz aktivnosti organiziranih tijekom GEW-a. Stotine sveučilišta ojačalo je svoju suradnju, koja im pomaže u komercijalizaciji njihovih znanstvenih istraživanja. Istraživači i političari diljem svijeta uključuju se u rasprave s ciljem ispitivanja i unaprjeđivanja temeljnih politika potrebnih za promicanje poduzetničkog rasta.

Sva događanja organizirana u sklopu ovog tjedna povezuju sudionike s potencijalnim suradnicima, mentorima i potencijalnim investitorima, upoznavajući ih s novim mogućnostima i prilikama.

GEW je, dakle, više od same kampanje podizanja svijesti o poduzetništvu; to je platforma za povezivanje i suradnju – uključivanjem svih igrača duž poduzetničkog spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

Podijeli

O autoru

Startup.hr

Misija udruge je biti neovisna središnja institucija kroz koju splitska tehnološka zajednica ostvaruje svoje opće interese. Vizija udruge je da tehnološki sektor bude najznačajnija gospodarska aktivnost u Splitu.