Što sve trebaš znati o intelektualnom vlasništvu?

Sve vas koji razvijate svoje proizvode u IT-u ili nekom drugom području, zasigurno će razveseliti činjenica da u Splitu ubrzo možete sudjelovati na radionici o intelektualnom vlasništvu, i to pod vodstvom ni manje ni vše nego Jörga Scherera, voditelja komunikacija i edukacijskih aktivnosti Europske službe za zaštitu intelektualnog vlasništva!

Besplatna radionica…

Radionica pod nazivom “IP Management in EU-funded Projects/Horizon 2020” održat će se 18. studenog 2019. od 17-18.30 sati na Ekonomskom fakultetu, u sklopu programa koji povodom „Global Entrepreneurship Week 2019“ organizira Studentski poduzetnički inkubator.

Otvorena je za sve zainteresirane, a polaznicima će pružiti osnovno razumijevanje o tome kako pravilno rješavati pitanja intelektualnog vlasništva te ih naučiti o uobičajenim zamkama i izazovima intelektualnog vlasništva u istraživačkim i inovacijskim inicijativama koje financira EU (Obzor 2020. ili uskoro Horizon Europa).

…pod vodstvom vrhunskog stručnjaka!

Jörg Scherer je ujedno generalni direktor i osnivač Eurice-a, a djeluje kao voditelj istraživanja i razvoja te kao poslovni savjetnik u akademskom i industrijskom sektoru više od 20 godina. Ima izvanredan uspjeh u koordiniranju i sudjelovanju u više od 60 europskih istraživačkih i inovacijskih projekata, u rasponu od FP4 do Horizonta 2020. Budući da je od 2005. uključen u europske službe za pomoć u oblasti intelektualnog vlasništva, sada koordinira intelektualno vlasništvo širom EU programom izgradnje kapaciteta koji privlači više od 3000 sudionika godišnje. Samo u 2016. godini održao je preko 50 predavanja i treninga iz područja upravljanja IP i strategije iskorištavanja u programu Horizon 2020.

Zašto sudjelovati?

Ako vam gore navedeno nije dovoljno dobar razlog, imajte na umu da će nakon edukacije sudionici znati odgovoriti na sljedeća pitanja:

– Koje su ključne karakteristike projekta koji financira EU?
– U kojoj fazi projekta je bitno intelektualno vlasništvo?
– Koja pravila postoje u programu Obzor 2020. i koje uvjete treba ispuniti?
– Koja se terminologija koristi?
– Kako odrediti relevantnu pozadinu za svoj projekt?
– Kako se može definirati vlasništvo nad rezultatima projekta?
– Koji su osnovni aspekti intelektualnog vlasništva koje treba uzeti u obzir u okviru Obzora 2020.?

Broj polaznika je ograničen, a prijava je obvezna ovdje.

Vidimo se! 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.