Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

FEG preselio u Westgate i priprema jesensku praksu za studente

Split Tech City

Split Tech City

14.09.2023.

Izvrsne vijesti s nama su podijelili naši članovi iz tvrtke FEG (Fortuna Entertainment Group). Naime, nakon dugog čekanja, napokon su uselili u novi prostor, i to ni manje ni više nego u – Westgate Split! Njihovi novi uredi prostiru se na dva kata najvišeg nebodera u Hrvatskoj.

Tim smo povodom popričali s gospođom Ljiljanom Vrdoljak, čija je pozicija u FEG-u HR Business Partner & Operations Team Leader.

– Zašto ste se odlučili na preseljenje?

Tijekom 2021. i 2022. godine smo imali nekoliko perioda intenzivnijeg zapošljavanja te nam je naš tadašnji radni prostor uskoro postao neadekvatan i premalen za smjestiti sve naše zaposlenike.

Kako smo planirali daljnji rast, postalo je jasno kako moramo naći adekvatniji radni prostor.

– Kako to da ste odabrali baš Westgate toranj?

Novi Westgate toranj se radi svoje lokacije, ali i činjenice da će nuditi poslovni dio zgrade, a ne samo hotelski, činio kao idealan prostor za nas, posebice jer smo već radili na lokaciji 500 metara udaljenoj od Westgate tornja pa nam je selidba bila tim lakša.

Mogućnosti najma radnog prostora na više katova je bila dodatan poticaj za selidbu baš u Westgate toranj.

– Tko je bio zadužen za uređenje prostora?

Za dizajn i uređenje naših novih ureda je bio odgovoran arhitekturni studio Perspektiv, sa sjedištem u Pragu. Perspektiv studio je bio odgovoran za uređenje i dizajn FEG ureda u Pragu i Bratislavi. Ovaj uspješni tim i njihov rad zaslužan je za osvajanje nagrade za najbolji poslovni prostor u Pragu upravo Fortuna Entertainment Grupe.

Ured u Splitu je konceptualno i dizajnerski vrlo sličan našoj središnjici u Pragu te u mnogočemu slijedi odrednice FEG branda.

– Možete li ukratko opisati novi prostor?

Novi prostor FEG-a u Splitu nalazi se na 11. i 12. katu Westgate tornja, a pruža se na više od 1500 kvadratnih metara.

Glavna recepcija, kuhinja i lounge prostor se nalaze na 12. katu, dok se većina uredskih prostorija nalazi na 11. katu.

Uz navedeno, imamo 6 soba za sastanke, zvučno izolirane govornice i game room za naše kolege koji se u pauzama vole odmoriti uz Playstation, stolni nogomet ili pikado.

Prostori su djelomično pregrađeni, tako da nemamo potpuno otvoreni koncept rada jer smo timovima htjeli osigurati njihov prostor za neometanu komunikaciju i rad.

– Je li vam dugo čekanje na otvorenje zgrade stvorilo određene probleme?

Da, planirano useljenje u novi prostor se, nažalost, zbog više razloga odgađalo, te smo u kratkom periodu od 3 mjeseca radili kombinirajući rad od doma i rad iz privremenih ureda scaleup Office Split, kojima zahvaljujemo na gostoprimstvu ovog proljeća!

– Kakvi su dojmovi vaših zaposlenika o novom prostoru?

Svi smo vrlo zadovoljni novim okruženjem, koje je unijelo osvježenje u naš svakodnevni rad. Kolege su prostor komentirali kao stimulirajući za rad, ali i opuštajući, ponajviše radi impresivnog pogleda na splitsku vizuru iz svih ureda.

Pozitivnom dojmu svakako doprinosi mogućnost svakodnevnog druženja uz kavu koju nam priprema naš barista u lounge prostoru na 12. katu pa smo druženja u kafiću zamijenili druženjem u uredu.

– Primjenjujete li hibridni način rada i smatrate li da će sad zaposlenici ipak radije dolaziti u ured nego ostajati raditi od doma?

Već dugo primjenjujemo hibridni način rada jer je ujedno najkorišteniji od tri modela rada koje imamo. Svima je drago imati opciju rada od doma kad im to odgovara, ponajviše radi balansa s privatnim obavezama koje je lakše ispunjavati uz povremeni rad od doma.

Svakako očekujemo da će rad iz novog ureda biti dobra motivacija za češći dolazak u ured.

– Koliko trenutno imate zaposlenika i jesu li u tijeku nova zapošljavanja?

Trenutno imamo 125 zaposlenika u splitskom uredu i upravo planiramo pokrenuti novi krug internshipa, gdje planiramo desetak studenata uključiti u naš internship program ove jeseni. Nekoliko zapošljavanja je u tijeku, no neka veća širenja u 2023. ne očekujemo.

Hvala na razgovoru i jedva vam čekamo svratiti na kavu! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti