ExtensionEngine organizira Summer Camp za studente

Sigurno se pitate kako ispuniti vrijeme tijekom ljetnih praznika osim kupanjem? Za sve vas koji ljeto želite iskoristiti kvalitetno i produktivno, naučiti nešto novo, upoznati nove ljude, možda stvoriti priliku za zaposlenje, splitski ExtensionEngine ima pravu stvar. Riječ je o ljetnom IT kampu za studente u trajanju od četiri tjedna, a početak je 23. srpnja.

“Smatramo da je ovo izuzetno korisno iskustvo za svakog studenta ili studenticu koji sebe vide kao budućeg developera. Osim što nauče jako puno novih stvari, iz prve ruke mogu iskusiti kako zapravo izgleda rad na jednom projektu. Često čujemo kako studentima nedostaje prakse, kako su fakulteti previše usmjereni na teoriju. E pa ovo je najizravniji primjer prakse za nekoga tko se želi baviti developmentom.”, rekao nam je Hrvoje iz ExtensionEnginea.

Kako ExtensionEngine ljetni kamp funkcionira? Od pristiglih prijava odabire se 16 sudionika kampa. Prvih tjedan dana svi odabrani sudionici prisustvuju predavanjima o tehnologijama koje će se koristiti tijekom kampa (JavaScript, NodeJS, Git…). Nakon prvoga tjedna i odslušanih predavanja formiraju se četiri tima. Sljedeća tri tjedna svaki tim, uz pomoć svog mentora, radi na razvoju web aplikacije. Za kraj, svi timovi prezentiraju svoje radove i odabire se pobjednički tim. Pobjednike naravno očekuju nagrade. “Onima koji se dokažu, otvaraju se mogućnosti budućeg internshipa ili zaposlenja u ExtensionEngineu. Najbolji primjer je članica prošlogodišnjeg pobjedničkog tima koja je sada naš zaposlenik.”, dodaje Hrvoje.

ExtensionEngine je inače član Split Tech City zajednice, a prepoznati su kao vodeći pružatelj usluga u području online učenja. Godinama surađuju s najboljim organizacijama na svijetu, kao što su Harvard, MIT, Johnson&Johnson, Fitch Ratings itd. Stvorili su potpuno novi pristup učenju, a nazvali su ga Custom Learning Experiences. Takav pristup objedinjuje najmodernije tehnike učenja i vrhunsku tehnologiju kako bi se učenike potaklo na djelovanje i suradnju, što u konačnici rezultira istinskim učenjem. Njihova misija je pomoći obrazovnim institucijama i tvrtkama da budu najbolji, te pomoći u stvaranju novih, revolucionarnih načina učenja.

Mjesto radnje ExtensionEngine ljetnog kampa je hotel Cornaro u Splitu. Prijave su otvorene još cijeli sljedeći tjedan, točnije do 8. srpnja, a prijaviti se možete ovdje. Za više informacija slobodno se možete obratiti ekipi ExtensionEngine na summercamp@extensionengine.com ili nama u Split Tech Cityju.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.