Možete li odoljeti ljetnom kampu ExtensionEngine-a?

Vrijeme je i dalje promjenjivo, no želja Split Tech Cityja za vašim ulaskom u svijet tehnologije se ne mijenja! Bez obzira na to hoće li se ova jesen nastaviti tijekom cijelog ljeta, mi smo vas odlučili informirati o najboljim mogućim načinima tehnologiziranja, tako da 4.6. u Sveučilišnoj knjižnici zajednički predstavljamo ljetne prakse koje splitske IT tvrtke, inače članice Split Tech Cityja, nude srednjoškolcima i studentima. Detalje i prijavnicu za sudjelovanje možete pronaći ovdje.

Osim ljetnih praksi, neke naše članice imaju u ponudi ljetne kampove, koje vam također toplo preporučujemo! Danas ćemo vam predstaviti kamp koji je za vas osmislio ExtensionEngine, inače prepoznat kao vodeći pružatelj usluga u području online učenja. Godinama surađuju s vrhunskim institucijama i organizacijama, poput Harvard, MIT, Johnson&Johnson, Fitch Ratings itd. Stvorili su potpuno novi pristup učenju, nazvan Custom Learning Experiences, koji objedinjuje najmodernije tehnike učenja i vrhunsku tehnologiju kako bi se učenike potaklo na djelovanje i suradnju, što u konačnici rezultira istinskim učenjem. Njihova misija je pomoći obrazovnim institucijama i tvrtkama da budu najbolji te pomoći u stvaranju novih, revolucionarnih načina učenja.

Sudionici prošlogodišnjeg kampa

Zašto vam sve ovo pišemo? Zašto vas educiramo o stručnjacima u online učenju? Jednostavno – kako biste shvatili veličinu prilike koja vam se nudi! Intenzivno učiti od stručnjaka iz svjetski prepoznate tvrtke – mogućnost koja se u Splitu rijetko pruža!

Nadamo se da smo vam zagolicali maštu, a sad pažljivo čitajte o detaljima kampa, koje nam je opisao Hrvoje Udiljak, specijalist ljudskih resursa.

Ove smo godine odlučili malo izmijeniti cijeli koncept kampa. Primjerice, nismo odredili broj ljudi koje ćemo primiti; možda će ih biti 10, a možda 40, to će ovisiti isključivo o kvaliteti prijava. Ove će godine, umjesto dosadašnjeg jednog tjedna, predavanja trajati tri tjedna, i to dva puta tjedno po 2 sata, a sve u popodnevnim satima u prostorijama PICS@FESB. Nakon predavanja, sudionici se neće, kao dosad, dijeliti u timove, nego će im se dodijeliti individualni projekti na kojima će raditi, a za što su ih pripremala predavanja. Projektni dio kampa odrađivat će se u prostorijama naše tvrtke, u uredima u koje smo preselili prije nekoliko mjeseci, na adresi Domovinskog rata 49”, objasnio nam je Hrvoje upravo na spomenutoj adresi. Ako birate ljetni kamp po ljepoti prostora u kojem će se odvijati, onda ne morate ni tražiti dalje! 😀

Ciljana skupina koju ExtensionEngine traži su primarno ​studenti​, ali pozivaju i sve ostale da se prijave jer je cilj samog kampa prepoznati buduće potencijalne zaposlenike.

Nama je kao tvrtki najvažnija kvaliteta rada, tako da tu vrijednost prenosimo i na funkcioniranje i filozofiju ljetnog kampa; kao mentori će raditi naši najbolji ljudi, koji će sudionicima pružiti individualizirani pristup, konzultacije i vodstvo. Zbog toga smo uvjereni da sudjelovanje na kampu nikome neće biti potraćeno vrijeme; svatko će izaći s puno većom količinom znanja, što će svakome zasigurno koristiti u daljnjem školovanju i poslu”, zaraznim entuzijazmom obrazložio je Hrvoje, napominjući da najkvalitetnije sudionike/ce očekuju vrijedne nagrade, ali i mogućnost plaćenog internshipa u ExtensionEngine.

Važno je istaknuti da se prijave, koje se sastoje od osobnih podataka, opisa motivacije i rješavanja zadatka, primaju do 2.6. Rezultati će se znati nekoliko dana nakon zaključenja prijava, dok sami kamp počinje krajem srpnja.

Ako vam naša objašnjenja i preporuke nisu dovoljni, ekipu ExtensionEngine slobodno potražite na Shift konferenciji, gdje će biti otvoreni za sva vaša pitanja. 🙂

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.