Donosimo dojmove s ljetnog kampa tvrtke Extension Engine!

Ponedjeljak. Jesenski ponedjeljak – i kalendarski i vremenski!

Jedina je logična stvar, osim kave, prisjetiti se ljeta; zato vam danas prigodno donosimo dojmove s ljetnog kampa naše članice, američko-hrvatske tvrtke Extension Engine, čije smo održavanje najavili krajem svibnja.

Kamp je počeo 22. srpnja i trajao šest tjedana. Tijekom prva tri tjedna održavala su se predavanja, dok su druga tri tjedna bila rezervirana za individualne projekte”, prepričava nam Hrvoje Udiljak, HR stručnjak iz Extension Engine, izražavajući posebnu zahvalnost ICT županiji, koja im je ustupila prostor PICS-a za održavanje prvog dijela kampa.

Predavanja su se, dakle, održavala u PICS-u dva puta tjedno po dva sata.

Ove godine smo mijenjali format u odnosu na prošla izdanja; cijeli kamp je trajao malo duže, predavanja su raspoređena na više tjedana, a projekti su se radili individualno umjesto u timovima.

Nakon predavanja svi su sudionici dobili zadatak/projekt u kojem su morali primijeniti znanja stečena tijekom predavanja, pri čemu su im mentori bili dostupni na tjednim konzultacijama, ali po potrebi i tijekom ostatka tjedna.

Moram naglasiti da smo ove godine imali izuzetno velik broj prijava, i to s različitih fakulteta. Ipak, najveći dio prijava i sudionika činili su studenti tehničkih fakulteta iz Splita, odnosno s FESBA-a, PMF-a i OSS-a. Krenuli smo s 21 sudionikom, ali smo imali i odustajanja tijekom kampa”, otkriva Hrvoje.

Na kraju samog kampa organizirano je svečano proglašenje pobjednika. Najboljima su dodijeljene nagrade, a ostalima potvrde za uspješno završen kamp.

Uz nagrade, trojica najboljih su osvojila i ‘internship’ kod nas, a postoji mogućnost i da pozovemo još sudionika.

Razlike izmedju najboljih, ističe Hrvoje, bile su vrlo male.

Pobijedili su Sergije Antičević, Luciano Peranni i Jakov Melvan, koji su, osim ‘internshipa’, redom osvojili MacBook Air, Xiaomi M365 i PS4!

Naravno da smo uspjeli doći i do pobjednika te iz prve saznali je li sve bilo baš tako bajno! 😀

Kamp sam vidio kao priliku za proširiti svoja znanja i poslušati predavanja od ljudi koji se već neko vrijeme bave programiranjem, a dodatna motivacija mi je svakako bio ‘internship’ kao nagrada”, otkrio nam je Sergije Antičević razloge zbog kojih se prijavio za sudjelovanje.

Prije početka samog kampa je, priznaje, očekivao malo drugačiji format predavanja: “Sva predavanja su bila na konceptualnoj razini, što mi se više dopalo nego učenje same sintakse. Predavanja su bila vrlo zanimljiva, a naročito bih istaknuo predavanje o ‘frontend frameworcima’ jer mi se sami pristup temi jako svidio.

Osim što je stekao nova poznanstva, puno je toga naučio, tako da sudjelovanje na kampu smatra pozitivnim iskustvom koje bi preporučio svima.

Učenje, druženje, odlične nagrade i ponuda za ‘internship’ – i nama zvuči kao ljetno iskustvo koje se dogodine ne bi smjelo propustiti!

 

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.