Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Evo kako nam je bilo na ENTER konferenciji!

Split Tech City

Split Tech City

07.12.2022.

Drugo izdanje konferencije ENTER održano je 2. i 3. prosinca u Spaladium Areni pod organizacijskom palicom Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije i tvrtke Fortitudo development

Riječ je o međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji čiji je cilj

razvoj i unaprjeđenje rada s potencijalno darovitom djecom i mladima te unaprjeđenje sustava odgoja i obrazovanja.

Ostvarenje potencijala visokomotiviranih učenika

Na dvodnevnoj konferenciji promovirali su se i razmjenjivali primjeri dobre prakse:

inovativne metode učenja i poučavanja, nastavnički i učenički projekti, kao i umrežavanje stručnjaka.

Strani i domaći stručnjaci u području obrazovanja na tri su pozornice održali predavanja pred mnoštvom učenika i dionika odgojno-obrazovnog sustava koji na bilo koji način sudjeluju u ostvarenju potencijala visokomotiviranih i potencijalno darovitih učenika.

Među temama o kojima su predavači govorili su vještine budućnosti, inovativne metode u STEM području i tehnologija u obrazovanju.

Posjetitelji su bili oduševljeni i zabavno-edukativnim sadržajem.

Split Tech City na ENTER konferenciji

S obzirom na to da je Centar izvrsnosti SDŽ prepoznao važnost aktivnosti kojima već godinama pozitivno utječemo na neformalno obrazovanje i poticanje poduzetništva, pozvali su nas da kao Split Tech City kreiramo dio programa.

Mi smo okupili nekoliko STC članova koji su svoje vrijedno karijerno i poduzetničko iskustvo prenijeli brojnim srednjoškolcima i studentima.

Toni Nikolić (Vizual), Antonio Perić-Mažar (Locastic) i Marin Varvodić (Caelor, Evolutio) dali su mladima vrijedne savjete o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, ulaganju u znanje i plivanju u poduzetničkim vodama.

Toni Nikolić održao je predavanje “Karijera u digitalnom marketingu i poduzetništvu”; ukratko je predstavio svoj karijerni put te je pričao o radu u velikim hotelskim grupacijama i o pokretanju vlastitog biznisa.

Toni Nikolić (Vizual)

Antonio Perić-Mažar je predavanjem “Kad narastem, želim biti direktor” otkrio kako se razvijao njegov profesionalni put – od prvih studentskih poslova preko freelancinga do pokretanja agencije Locastic.

Mladi su bili oduševljeni njegovim konkretnim savjetima! 

Antonio Perić-Mažar (Locastic)

“Od sporta do uspješne karijere u IT-u” bio je naziv predavanja Marina Varvodića, koji se treme rješavao uz najslađe društvo. 

Marin Varvodić sa sinom 🙂

Karijeru je započeo na sportskim terenima, a danas igra na poziciji CEO-a u dvije uspješne IT tvrtke. Marinova priča pokazatelj je kako život ne možemo planirati, ali ga uz trud, rad i učenje novih vještina možemo nadigrati.

Nakon pažljivog slušanja, u pauzama su od oduševljene publike uslijedila brojna pitanja.

Osim što su održali predavanja, Toni, Antonio i Marin sudjelovali su, uz moderiranje naše Romane Ban, na panel raspravi o razvoju vještina potrebnih za uspjeh u digitalnom poslovanju i poduzetništvu.

Predvodnici promjena

Drago nam je što provedbom ove jedinstvene konferencije naš grad i županija postaju predvodnici u uvođenju promjena u području rada s visokomotiviranom i potencijalno darovitom djecom i mladima.

Ponosni smo što smo imali priliku sudjelovati. Vidimo se i dogodine!

Fotografije: ENTER konferencija 2022.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti