DUMP: Nove promjene, nove pobjede

Ako ste donijeli neke novogodišnje odluke, sigurno ih se niste počeli pridržavati već prvog, a vjerojatno ni drugog dana nove godine. Nemojte odustajati, nije kasno ni ako tek ovih dana počnete, a ni ako ih tek donosite! U svakom slučaju, prije donošenja novih ciljeva i planova, bilo bi korisno osvrnuti se na dosad učinjeno i procijeniti što u nadolazećim mjesecima možete poboljšati/izbaciti/promijeniti!

Učinili su to i genijalci iz splitske Udruge mladih programera DUMP, čiji rad pomno pratimo i s kojima surađujemo na brojnim projektima, a uz to su članovi naše Split Tech City zajednice.

Najveći nam je izazov u 2019. zasigurno bila velika smjena generacija koja se dogodila u Udruzi. Većina starijih članova, koji su u DUMP-u bili godinama i mentorirali nas mlađe, otišla je kako bi se fokusirala na izgradnju svojih karijera”, otkrivaju.

Stariji su, dakle, otišli, ali zato im se kroz program Internshipa pridružilo 14 novih lica. Još uvijek se međusobno upoznaju, no svi zajedničkim snagama nastoje u radu Udruge primjenjivati sve kvalitete i znanja koja su iz prve ruke učili od starijih članova.

Uz smjenu generacija, u DUMP-u su se tijekom prošle godine događale još neke promjene:

Nakon deset godina Škole osnova programiranja, odlučili smo taj termin iskoristiti za jednu novu vrstu ciklusa i organizirali dizajnerski ciklus Mala škola Illustratora. Iako smo Udruga mladih programera, želimo javnosti pokazati kako je DUMP mnogo više od samog programiranja. Naravno, nastavit ćemo organizirati developerske cikluse u budućnosti, ali ne želimo da nam to bude jedino po čemu smo prepoznatljivi.

Najvećim uspjehom u 2019. smatraju četvrto izdanje svog najvećeg projekta – DUMP Days konferencije.

Ova IT konferencija na jednom mjestu okuplja lokalnu IT zajednicu te spaja studente i poslodavce. Imali smo preko 1400 posjetitelja, koji su slušali 16 predavanja iz Dev, design & tech svijeta te sudjelovali na brojnim radionicama i panel raspravama.

Navedena konferencija zaista je bila pun pogodak, a naš osvrt na prošlogodišnje izdanje možete pročitati ovdje.

Upitali smo dumpovce o najvažnijoj lekciji koju su naučili protekle godine, a oni su nam otkrili da kroz sve što rade najviše uče o timskom radu: “Shvatili smo koliko je bitno imati kvalitetnu skupinu ljudi s kojima možete surađivati i graditi kako poslovne, tako i prijateljske odnose.

Već se sad pripremaju za ovogodišnje izdanje DUMP Daysa, a puno očekujemo i od novih ciklusa predavanja koje organiziraju, a o kojima nam nisu htjeli puno otkriti.

Očekujte teme poput marketinga, hardwarea i developmenta”, bacaju nam kost dumpovci. 🙂

U svakom slučaju, sve što kuhaju bit će vam servirano i na ovom portalu jer ih ne prestajemo s guštom pratiti!

 

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.