Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DORS/CLUC 2023: Konferencija posvećena developerskim i sistem-administratorskim temama

Split Tech City

Split Tech City

29.03.2023.

U Zagrebu, na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), 11. i 12 svibnja će se održati Dani otvorenih računarskih sustava/Linux korisnička konferencija (DORS/CLUC).

DORS/CLUC, u organizaciji neprofitnih udruga HrOpen i HULK i uz potporu sponzora, najveća je i najdugovječnija regionalna konferencija o slobodnom i otvorenom softveru te operacijskom sustavu Linux.

Slobodne i otvorene tehnologije

Konferencija je posvećena developerskim i sistem-administratorskim temama, s fokusom na slobodne i otvorene tehnologije, otvoreni kod, otvorene norme i otvorene operacijske sustave.

U proteklih 28 godina mnoga poznata lica IT industrije iz Hrvatske i inozemstva su posjetila DORS/CLUC, a tako će biti i ove godine.

Sudionici će imati priliku čuti o najnovijim trendovima, tehnologijama i studijama slučaja vezanima uz Linux operativni sustav i otvorene računalne sustave, projekte temeljene na komponentama otvorenog koda ili otvorenim platformama, kao i povezati se s drugim korisnicima i stručnjacima iz svijeta i regije.

Popis nekih od predavača ovogodišnje konferencije je već dostupan na službenoj web stranici, a posebno ističemo ovogodišnje keynote speakere: Marko Budiselić iz tvrtke Memgraph i Jeffrey A. McGuire iz tvrtke Open Strategy Partners.

Marko Budiselić (Memgraph)

Prvi keynote konferencije, Marko Budiselić, je co-founder i CTO Memgrapha.

Memgraph je, kao što ime daje naslutiti, relativno nova i brzorastuća graf baza podataka otvorenog koda, koja olakšava život programerima koji se bave pohranom i algoritmima grafova.

Razvijena je u modernom C++-u, distribuirana je te optimizirana za brzinu i skalabilnost u grafovskom kontekstu.

Marko Budiselić (Techstars London Headshots – Image ©Dan Taylor/Heisenberg Media)

Marko će održati predavanje o izazovima vođenja tvrtke, upravljanja i razvoja alata otvorenog koda u poslovnom okruženju te na taj način opisati put Memgrapha kao tvrtke, ali i kao tehnologije.

Marko se u svom radu oslanja na tehnologije kao što su C++, Python i Rust.

Jeffrey A. McGuire (Open Strategy Partners)

Jeffrey A. “Jam” McGuire partner je tvrtke Open Strategy Partners, gdje pomaže organizacijama da rastu uz pomoć otvorenog koda, metoda poslovanja i poslovne kulture.

U svojem radu pokušava spojiti vrijednosti koje proizlaze iz tehnologije s ljudima koji bi trebali za te vrijednosti i tehnologije saznati.

Jam to postiže predavanjima i sudjelovanjem u podcastima, ali i pomaže tvorcima samih tehnologija da pronađu odgovarajuću poruku za svoje postojeće i buduće korisnike.

Jeffrey McGuire

Na konferenciji će održati dva predavanja: keynote o otvorenim tehnologijama i otvorenom kodu – analitički pogled na uspjeh u zadnje 24 godine te pogled u budućnost – kamo dalje; i drugo predavanje o tome kako razumjeti bitne tehnološke činjenice softvera kao alata ili proizvoda te kako ih primijeniti za stvaranje plana komunikacije koja će povećati njeno prihvaćanje i korištenje.

Jeffreyev pristup tehnologiji i marketingu, pronalaženju ljudskosti u kompleksnim tehnološkim rješenjima i njegova posvećenost otvorenim tehnologijama i tvorcima otvorenih tehnologija su svakako ostavili traga na FOSS zajednici u zadnjih 15 godina. Ne propustite njegovo predavanje!

Open 4 business

U sklopu konferencije bit će organizirano i posebno događanje za umrežavanje pod nazivom Open 4 Business kako bi se sudionicima omogućilo da se povežu s kolegama iz svoje struke.

Ovaj događaj će se održati kao sastavni dio konferencije i namijenjen je svima koji su zainteresirani za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, pronalazak novih projekata i razmjenu ideja s drugim stručnjacima.

Ulaz na Open 4 business događaj bit će omogućen svim posjetiteljima koji sudjeluju na konferenciji kao zaposlenici, vlasnici ili predstavnici tvrtki ili vlastitih obrta, ali i ostalim poslovno orijentiranim posjetiteljima zainteresiranima za umrežavanje.

Prijavite se!

DORS/CLUC još uvijek prima prijave predavanja.

Ako požurite, uhvatit ćete i early bird ulaznice, koje su u prodaji do 31. ožujka.

Više informacija o konferenciji, prijavi predavanja, kupnji karata i mogućnosti sponzorstva pronađite na službenoj web stranici: www.dorscluc.org

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti