Dodijeljene vrijedne nagrade ExtensionEngine ljetnog kampa

Splitski ExtensionEngine ovo ljeto održao je IT kamp za studente, o čemu smo već pisali. Od pristiglih prijava odabrano je 16 sudionika kampa, koji su u prvom tjednu prisustvovali predavanjima o tehnologijama koje su se koristile tijekom kampa. Nakon prvoga tjedna, formirala su se četiri tima, koja su kroz sljedeća tri tjedna, uz pomoć mentora, radila na razvoju jednostavne full stack aplikacije korištenjem JS tehnologija. Izabrani sudionici bili su većinom studenti viših godina FESB-a i PMF-a.

Prošloga tjedna, u hotelu Cornaro, održana je prezentacija radova, te dodjela nagrada. U ocjenu je ulazilo sve što su sudionici radila na kampu, od prvoga do zadnjega dana. Pobjednički tim, odnosno tim koji je imao najbolju aplikaciju, činili su Marija Kovačić, Renato Kusanović, Borna Buraz, te Petar Ćaleta. Svaki član pobjedničkog tima dobio je bon u vrijednosti od 500 kuna u Svijet Medija. Međutim, ono što je bitnije istaknuti jest to da su dodijeljene i individualne nagrade. Pobjednik Josip Lasić osvojio je MacBook Pro i plaćeni Internship u ExtensionEngineu. Ostala tri najbolja individualca osvojila su svaki po bon u vrijednosti od 1000 kuna u Svijet Medija i plaćeni Internship u ExtensionEngineu. Nakon dodjele nagrada održana je večera i druženje u splitskom Plan B.

“Mi smo jako zadovoljni ovogodišnjim kampom, sudionici su bili odlični i mislim da je svatko od njih kroz ova 4 tjedna naučio puno toga. Ono što je izuzetno bitno je da su četvorica najboljih individualaca osim vrijednih materijalnih nagrada osvojili i plaćeni internship u ExtensionEngineu tako da ćemo s njima svakako nastaviti daljnju suradnju.”, kazao nam je Hrvoje Udiljak, HR Specialist iz ExtensionEnginea.

“Summer Camp je bilo jedno stvarno pozitivno iskustvo. Organizacija je bila odlična, od lokacije, sadržaja, pa sve do izvrsnih mentora koji su u svakom trenutku bili raspoloživi za pomoć. Mislim da je svatko mogao nešto naučiti iz ovog iskustva. Je sam došao s nekim prethodnim iskustvom pa mi je prvi tjedan bio malo dosadan, ali su se zato naredna 3 tjedna definitivno isplatila. Naučio sam dosta o timskom radu, upravljanju timom i zadacima, te kako provesti projekt od neke početne ideje do opipljivog proizvoda. Naravno i na fakultetu sam imao priliku sudjelovati u grupnom radu. Ali to nije bilo ni približno na ovoj razini jer i za minimum truda se dobije odlična ocjena. Dok je ovdje motivacija bila puno veća zbog izvrsnog fonda nagrada, i pozitivne kompetitivnosti. Naravno na fakultetu je problem i to što na jednog profesora dođe 50-ak studenata pa nije moguće svakome prići individualno, na kampu je bio omjer 1:4, što je optimalno.”, objašnjava pobjednik Josip Lasić.

Hrvoje iz ExtensionEnginea zaključuje kako bi se više firmi trebalo približiti studentima kroz ovakve i slične projekte. “Kroz broj prijava i trudu vidi se da su studenti voljni i željni rada u struci. Na kraju krajeva to ne utječe pozitivno samo na studente, već i same firme, jer tako oblikuju svoj budući radni kadar.”, dodaje Hrvoje.

ExtensionEngine je inače član Split Tech City zajednice, a prepoznati su kao vodeći pružatelj usluga u području online učenja. Godinama surađuju s najboljim organizacijama na svijetu, kao što su Harvard, MIT, Johnson&Johnson, Fitch Ratings itd. Stvorili su potpuno novi pristup učenju, a nazvali su ga Custom Learning Experiences. Takav pristup objedinjuje najmodernije tehnike učenja i vrhunsku tehnologiju kako bi se učenike potaklo na djelovanje i suradnju, što u konačnici rezultira istinskim učenjem. Njihova misija je pomoći obrazovnim institucijama i tvrtkama da budu najbolji, te pomoći u stvaranju novih, revolucionarnih načina učenja.

Kao što ste mogli primijetiti, nagrade na ExtensionEngine kampu su izdašne i jako vrijedne. Uz materijalne nagrade, posebnu važnost ima i plaćeni Internship u ExtensionEngineu. Svakako pratite ExtensionEngine za više informacija o ljetnom kampu sljedeće godine.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.