Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

DEV Night: Pogledaj snimke događaja posvećenog svim developerima!

Split Tech City

Split Tech City

05.04.2024.

U srijedu, 27.3., u Amfiteatru Doma mladih održan je Split Tech City događaj pod nazivom DEV Night.

Ovaj je događaj bio namijenjen developerima svih razina iskustva, a bogat program privukao je više od 100 posjetitelja.

Publiku su u ime organizatora pozdravili Romana Ban i Antonio Šerić, nakon čega su uslijedila predavanja i panel rasprava.

Led je probio Ivo Lukač iz tvrtke Netgen održavši predavanje “Learn to appreciate legacy”.

Antonio Šerić iz tvrtke littlecode se predavanjem “AI i programiranje” osvrnuo na razvoj i mogućnosti korištenja umjetne inteligencije u programiranju.

Nakon dva predavanja bilo je vrijeme za dužu pauzu; uz piće koje je točila Tap B ekipa i glazbu za koju je bio zadužen DJ Matthew Bee, kvalitetno umrežavanje bilo je zajamčeno!

Program je nastavljen panel raspravom “Izazovi u razvoju developerske karijere”, koju je moderirao Ante Dagelić iz tvrtke GetByBus.

Ante je pripremio vrlo zanimljiva pitanja, tako da su Ivana Skelić (Undabot), Nenad Kovačević (Serengeti) i Dragan Rapić (Revendo) svojim odgovorima u više navrata zaintrigirali i nasmijali publiku.

Koliko kao team leadovi trenutno programiraju, jesu li im kod kandidata za posao bitnije developerske ili “meke” vještine, koje bi osobine treba imati savršeni programer? O svemu se tome povela zanimljiva rasprava, kako među panelistima, tako i s publikom.

Formalni dio DEV Nighta zaključen je predavanjem “Reproducible development environments” Vedrana Jukića (Daytona), nakon čega je opet bilo vrijeme za networking.

Dojmove sudionika sumirat ćemo dvjema izjavama:

“Amfiteatar Doma mladih ima neku posebnu atmosferu, a u kombinaciji sa publikom koja je bila na nivou, odličnim kolegama panelistima i genijalnom moderatoru, panel je stvarno bio vrhunsko iskustvo!” – Ivana Skelić

“Atmosfera na prvom Dev Nightu je bila odlična, a publika velika i zainteresirana! Najzanimljivije je bilo slušati komentare i pitanja iz publike – mlade koji žele naučiti, ali i one starije koji se slažu s prezentiranim mukama predavača i panelista. Nadam se da će novi Dev Night biti brzo!” – Ante Dagelić

Naš videograf Julio Juraga pobrinuo se da sve snimke možeš pogledati na Split Tech City YouTube kanalu, a predlažemo da baciš oko i na ostala videa jer je naš kanal stvarno prava riznica znanja i inspiracije!

Za kraj, zahvaljujemo Multimedijalnom kulturnom centru Split na ustupljenom prostoru i tvrtki AGILO na sponzorstvu.

Hvala i svim posjetiteljima – slobodno nam i dalje šaljite svoje dojmove i prijedloge za iduća izdanja! Vidimo se! 🙂

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti