Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Design Hub Split i Culture Hub Croatia organiziraju Dizajn mjesec: Vrhunac će biti Festival vizualne kulture Cyan!

Split Tech City

Split Tech City

02.11.2023.

Znaš li da Design Hub Split, u suradnji sa Culture Hub Croatia, u studenom organizira Dizajn mjesec?

Ukratko, pripremili su fantastičan program:

  • 3.11.-10.11. Izložba plakata Kluba Močvara (Galerija Škola, Fausta Vrančića 15)
  • 7.11. Kinedok – Bijelo na bijelom (Plančićeva ulica 2, PROSTOR)
  • 9.-24.11. Izložba Filipa Vlahova – Dokazi (Plančićeva ulica 2, PROSTOR)
  • 10.-12.11. Kombo festival vizualne kulture (Zagrebačka 3, organizira Udruga studenata DVK)
  • 16.-30.11. Transferi fotografije u dizajnu 1960-1990. (Ulica slobode 28, MKC, organiziraju Hrvatsko dizajnersko društvo i Platforma 9,81)
  • 17.11. Books and music (Plančićeva ulica 2, PROSTOR)
  • 25.11. Radionica za djecu – Kolažiranje priča (Plančićeva ulica 2, PROSTOR)
  • 24.-25.11. Cyan festival vizualne kulture (Ulica slobode 28, AMFITEATAR)
Dizajn: Hana Malenica i Frane Balta
Cyan Festival

Veselimo se svemu navedenom, no posebno nas je zaintrigirala najava Cyan Festivala, zbog čega ti danas više detalja donosimo upravo o tome:

Prvi Festival vizualne kulture Cyan održava se u Amfiteatru Doma mladih u Splitu od 24.11. do 25.11. i dovodi neka od najvećih imena na europskoj dizajnerskoj sceni.

Organizator Festivala je udruga Design Hub Split, koja okuplja zajednicu dizajnera i stručnjaka za vizualnu komunikaciju.

“Svojim djelovanjem pokušavamo osnažiti zajednicu kroz različita predavanja i izložbe. Ova konferencija je značajan iskorak za udrugu jer prvi put dovodimo inozemne predavače te nastojimo izgraditi i proširiti zajednicu profesionalaca i stručnjaka u području dizajna”, poručili su iz udruge Design Hub.

Predavači na ovogodišnjem Cyan festivalu su stručnjaci iz različitih struka – arhitekti, animatori, grafički dizajneri, fotografi, tipografi, sociolozi i ostali koji bi trebali surađivati na projektima i zajedno podizati kvalitetu.

Studio Dumbar

Najbolji pokazatelj ambicija koje udruga ima su prvi najavljeni inozemni gosti, a radi se o Studiju Dumbar iz Nizozemske.

Studio Dumbar etablirana je dizajnerska agencija s više od dvadeset godina iskustva u korporativnom i brand identitetu, a radili su za mnoge klijente diljem svijeta na projektima koji zahtijevaju međunarodnu implementaciju.

Njihov portfolio uključuje prestižne projekte i klijente kao što su Utah Jazz, Branding The Netherland, NS — Dutch Railways, Club Brugge KV, Van Gogh Museum, Aegon, Shell, TNT Post Group, Czech Telecom, Nike, Dresdner Bank, Danish Post, Allianz, AT&T – Unisource, Apple Computer, Crédit Lyonnais, European Central Bank, Randstad International i drugi.

Više informacija o Festivalu trenutno možeš pronaći na društvenim mrežama, a ubrzo će izaći web stranica i karte u pretprodaji.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti