Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

U Splitu se održava 15. CRO LinkedIn MeetUP

Romana Ban

Romana Ban

26.05.2022.

U lipnju prošle godine u Zagrebu je održan prvi CRO LinkedIn MeetUP, s ciljem da se ljudi koji se “znaju s Linkedina” sastanu, uživo upoznaju, umreže i budu poslovna potpora jedni drugima.

Inicijativa se ubrzo proširila po cijeloj zemlji pa se tako u gotovo svim većim gradovima moglo uživati u druženju koje je “iz online prešlo u offline svijet”.

Nije trebalo proći dugo da se organizira i splitski CRO LinkedIn MeetUP; u rujnu 2021. na otvorenom je organiziran događaj koji je, kako smo čuli, premašio sva očekivanja.

Prvi splitski CRO LinkedIn MeetUP

Svoja iskustva i savjete vezane za korištenje LinkedIna kao panelisti su podijelili Maja Lekšić, Srđan Šimac i Jan de Jong.

Vrijeme je za ponovno druženje!

Došlo je vrijeme i za drugo izdanje splitskog, odnosno za 15. izdanje ovog meetupa na hrvatskoj razini:

CRO Linkedin MeetUP održat će se 31.5.2022. u 18:30 sati u SPINIT inkubatoru.

Zanimalo nas je više detalja pa smo porazgovarali s jednom od organizatorica, Marijom Pražen, inače poslovnom savjetnicom i medijatoricom.

Za početak smo htjeli saznati kako je uopće došlo do prvog izdanja splitskog CRO LinkedIn MeetUP-a.

“Do CRO LinkedIn MeetUp-a u Splitu došlo je tako što me Marin Mrša, jedan od začetnika cijele ove priče, na Linkedinu tagirao da ću ja organizirati MeetUP u Splitu. E sad, kad vas Marin javno tagira, što vam preostaje nego prihvatiti izazov!”

Marija Pražen

Marija se uskoro putem LinkedIna (a čega drugog!) povezala s dvoje entuzijasta koji su bili voljni doprinijeti da se ovaj događaj zaista održi, i to u što kvalitetnijem tonu. Tako su na kraju organizatorsku postavu splitskog meetupa, uz Mariju, činili Anita Palada i Hrvoje Bogdanović.

Drugi splitski CRO LinkedIN MeetUP

Organizatorska postava je malo izmijenjena za pripremu drugog izdanja; Omišanin Hrvoje odlučio je proširiti cijelu priču i na svoj rodni grad (11.6. održava se CRO LinkedIn MeetUP u Omišu! Bravo, Hrvoje! 🙂 ) pa je Mariji i Aniti u pomoć priskočila Tonkica Grubišić.

Tema drugog splitskog CRO LinkedIn MeetUP-a je “Komunikacijom i umrežavanjem različitih djelatnosti do novih vrijednosti”, a kao panelisti će nastupiti Helena Budiša, Peter Hopwood i Ian Paligorić.

“Oni će nam otkriti kako se umrežavati putem Linkedina te savjetovati kako pratitelje i konekcije pretvoriti u poslovne partnere ili kupce. Saznat ćemo kako na ovoj mreži predstaviti sebe, svoje proizvode ili usluge te kako graditi svoj osobni, odnosno poslovni  brand. Bit će tu izloženo još mnogo do sada nepoznatih savjeta i trikova, a objelodanit će se uz pomoć naše moderatorice Elizabete Ćormehić”, najavljuje Marija.

Svi prisutni će imati priliku panelistima postavljati pitanja te na kraju s njima i osobno stupiti u kontakt i popričati o onome što ih najviše zanima.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su obvezne ovdje.

Moć LinkedIna

Za kraj smo popričali s Marijom općenito o poslovnoj mreži koja je potaknula mrežu ovih meetupa. (Nadamo se da pratiš Split Tech City Linkedin profil! 😉 )

“Najveća moć LinkedIna trenutno je njegov organski doseg i nagrađivanje kreatora sadržaja upravo dosegom.”

Danas je teško biti prvi na Googleu i prepoznat kao stručnjak u svom području, no to možemo ostvariti upravo korištenjem LinkedIna, tvrdi Marija: “Naravno, moramo poštivati ono što voli njegov algoritam, ali zato nam je ostvareni benefit ogromna nagrada.”

Content is king

Kad je riječ o korištenju potencijala koji ova mreža nudi, Marija nema dvojbi:

“Potencijal LinkedIna na najbolji način možemo ostvariti kreiranjem sadržaja!”

Međutim, ističe naša sugovornica, nije dovoljno samo objavljivati postove.

“Pisat ćete postove o onome što znate i što ste iskusili te na taj način pomoći nekome tko upravo takav sadržaj traži, no to nije dovoljno. Trebate i komentirati postove drugih kreatora koji pišu o vama zanimljivim temama te im na taj način dati do znanja da zahvaljujete na tome što su vas potaknuli da nešto učinete ili pomogli u rješavanju nečega s čim ste se mučili.”

Srećom, danas postoji mnogo odličnih edukacija u vezi optimalnog korištenja LinkedIna, a ni odlasci na meetupe na kojima imate priliku čuti LinkedIn mahere sigurno nisu naodmet. 😉

Prijavi se za sudjelovanje pa se vidimo 31.5. u 18.30 u SPINIT inkubatoru! 🙂

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti