Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Covid-X akcelerator kao odgovor na borbu protiv Covid-19

Split Tech City

Split Tech City

14.01.2021.

Covid-X, eksluzivni akcelerator financiran od strane Europske Unije, pokrenut je s ciljem svladavanja Covid-19 pandemije kroz snagu podataka i premošćuje jaz između europskog digitalnog sektora i pružatelja zdravstvenih usluga.

Program će “otključati” puni kapacitet rješenja za umjetnu inteligenciju i podatkovnu tehnologiju kako bi se prevladali izazovi Covida-19.

Kroz ovaj program tvrtkama iz EU, tj. pojedinačnim igračima dodijelit će se 100 000 eura izravnog financiranja za validaciju njihovih podatkovnih rješenja u jednom od njihovih partnera iz Italije, Španjolske ili Švedske.

Ukoliko tvrtka već ima pružatelja zdravstvenih usluga koji može potvrditi rješenje, financijska podrška iznosit će do 150 000 eura (timski igrači).

Rješenje treba odgovarati izazovima koji se odnose na: dijagnozu, prognozu ili praćenje bolesti pacijenta oboljelog od Covid-19.

Rok za prijavu je 27.01.(17:00h), a izabrane ideje pridružit će se akceleratoru kako bi se potaklo brzo prihvaćanje tržišta.

Akcijski plan uključivat će tehničku podršku, etičku validaciju i poslovni trening, a osim toga natjecatelji će dobiti i pristup X Sandbox, jedinstvenoj platformi za iskorištavanje Covid-19 izvora podataka, koja uključuje opće informacije, kao i integraciju, vizualizaciju i istraživačku analizu radi lakšeg razumijevanja.

Nadolazeći webinari

Sutra, 15.01. s početkom u 12 sati, preko Zoom platforme, održat će se prvi po redu webinar, dok je drugi na rasporedu u srijedu, 20.01.

Za više informacija posjetite službenu stranicu Covid X ili ih potražite na društvenim mrežama.

 

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Povezane novosti