Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Organizirali smo prvi Content Creators Meetup i bilo nam je odlično!

Split Tech City

Split Tech City

01.07.2024.

U četvrtak je u Smartspace coworkingu održano prvo izdanje našeg Content Creators Meetupa. Po svemu sudeći, ne i zadnje!

“Ovaj događaj je zamišljen kao grupa podrške i sigurno mjesto za sve kreatore sadržaja”, našalila se u uvodu Romana Ban, istaknuvši kako je ideja organiziranja ovog meetupa otvoreni razgovor sudionika o iskustvima i praksama u kreiranju online sadržaja, kao i druženje i razmjena kontakata.

Uslijedio je razgovor s dvije mlade samozaposlene žene, odnosno solo poduzetnice koje se bave upravo kreiranjem sadržaja.

Ivana Granić Vican vlasnica je marketing agencije Studio CroBrand, usmjerene na male i srednje poduzetnike te njihov rast i prodaju putem društvenih mreža, prvenstveno Instagrama i TikToka. Također je social media edukatorica i kreatorica svih vrsta digitalnih sadržaja – od copyja do reelsa

Luca Kozina se bavi copywritingom i content writingom od 2015. Stekla je iskustvo u raznim industrijama (IT, turizam, zdravlje i kultura). Pisala je blog članke, studije slučaja, objave na društvenim mrežama, a jednom se okušala i u pisanju tekstova za mobilne aplikacije. Vlasnica je obrta BEEBOP, u sklopu kojeg piše sadržaj za male poduzetnice koje žele privući klijente s kojima bi guštale raditi. 

Ivana i Luca su se osvrnule na početke stjecanja iskustva u području kojim se danas bave; obje su istaknule volontiranje kao bitnu stavku koja im je osvijestila čime se u budućnosti (ne) žele baviti.

Također, obje su nakon diplome radile u različitim tvrtkama i institucijama, gdje su stekle vrijedna iskustva, i to ne samo u smislu osposobljavanja i kontakata, već su uvidjele sve prednosti i mane rada za druge.

Nije ni poduzetništvo bajka bez mana, istaknule su, ali sadašnju poziciju ne bi mijenjale.

S publikom su podijelile stavove i iskustva iz prakse vezano za stvaranje sadržaja koji privlači i zadržava pažnju te, možda najvažnije – uspješno prodaje.

Od privlačenja klijenata preko procesa kreiranja contenta do promocije sebe i svog rada – Ivana i Luca o svemu su iskreno i uz mnogo smijeha otkrile, mahom ženskoj, publici koja je cijelih sat i pol pažljivo slušala i na kraju ih obasula pitanjima.

Uslijedilo je opušteno druženje koje je zahvaljujući našim sponzorima iz kaštelanske “obiteljske craft pivovare s dušom” Familia bilo još opuštenije i veselije. 🙂 Familia, hvala od srca! Više o njihovom radu i proizvodima možete vidjeti ovdje.

Snimka meetupa stiže kroz koji dan na Split Tech City YouTube kanal, a dotad uživajte u još nekoliko fotografija za koje je zaslužna naša svestrana i multitalentirana Nikolina Kukoč.

Fotografije: Nikolina Kukoč (Split Tech City)

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti