Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Buildstation: Dvotjedni program u Splitu za učenje o web3 tehnologijama i Solani

Split Tech City

Split Tech City

12.03.2024.

Superteam je globalna zajednica programera, dizajnera, umjetnika i ostalih entuzijasta koji djeluju sa ciljem promoviranja načela koje web3 generacija evangelizira.

Primarno je angažirana na Solana ekosustavu i osnovna misija je obrazovati ljude o web3 tehnologijama i pružiti priliku za zaposlenjem.

Superteam trenutačno djeluje na 15 država diljem svijeta, gdje svaka ima svoj ogranak. Jedino izuzeće je Balkan, koji nema svoju državu-podružnicu, već je cijela regija uzeta kao jedna cjelina.

Balkanski ogranak vode Josip Volarević i Matija Luketin iz Splita te Marko Đurđević iz Srbije.

U partnerstvu su s uspješnim regionalnim startupima iz web3 domene poput Solflare-a i BlastCtrl-a, s kojima planiraju organizirati brojne konferencije, predavanja, prakse, i meetupe.

Buildstation

Dvaput godišnje na Solani se organizira globalni hackathon, ili bolje rečeno startup natjecanje.

Preko 800 timova se natječe za osvojiti nagradu iz globalnoga fonda od 1 milijun dolara kroz 6 različitih kategorija. Za najbolje timove postoji i prilika startup inkubatora uz investicijski kapital od $250,000.

“U skladu s time, u Splitu smo organizirali dvotjedni program, takozvani ‘Buildstation’ u The Works coworkingu. Za osobe koje su zainteresirane naučiti web3 tehnologije ili Solanu, imat ćemo niz stručnjaka: programera, dizajnera, poslovnih savjetnika i umjetnika”, otkriva Josip.

Cilj im je educirati zainteresirane i svakome pružiti priliku da sudjeluje, a pripremili su i posebni nagradni fond od 10,000 €.

“Osim radne atmosfere, imat ćemo druženja uz pizzu, panel rasprave, turnir u FIFA-i i povremeno ćemo se počastiti craft pivom. Za potrebe buildstationa, uredski prostor će biti otvoren od 8 do 20 sati. Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu na email superteamblkn@gmail.com ili tako da se nježno pokuca na vrata The Works prostora”, naglašava Josip.

Prijava se može odraditi i putem ovog obrasca, a više o Superteam Balkanu saznaj ovdje!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti