BlockSplit kao prilika za ulazak u blockchain industriju

Lani je, prvim izdanjem BlockSplit konferencije, i Split upisan na kartu blockchain destinacija, a krajem travnja u našem će se gradu opet okupiti domaći i strani zaljubljenici u ovu industriju.

Na splitskom će se Ekonomskom fakultetu 25. i 26.4. održati druga međunarodna konferencija BlockSplit, namijenjena svim zainteresiranima za industriju koju je započeo bitcoin, a danas sve više nastavlja ethereum. U organizaciji udruge Blockada i suradnika, konferencija će sudionicima pružiti niz kvalitetnih programerskih i poslovnih radionica, poznatih predavača i sponzora, demonstraciju najnovijih tehnologija, prezentacije, prilike za umrežavanje,  bogat zabavni program i druge popratne događaje.

Industrija u kojoj se prilike tek otvaraju

Očekuje se dolazak više od 400 sudionika, uključujući IT stručnjake, poduzetnike, programere, domaće i strane blockchain entuzijaste, razne institucije, studente i medije. Svi će oni moći iskoristiti jedinstvenu priliku za podizanje znanja o ovoj industriji te stvaranje korisnih poslovnih poznanstava.

Cilj nam je da neki novi hrvatski startupi nastanu upravo zahvaljujući iskustvu sa BlockSplita“, objašnjava Tomislav Mamić iz organizacijskog tima i dodaje: “Svrha BlockSplit konferencije je razvoj blockchain industrije u Hrvatskoj i regiji. Zato se trudimo stvoriti sadržaj koji će privući talentirane programere i poduzetnike te im omogućiti ulazak u ovu novu industriju. Prošlogodišnja konferencija u Split je dovela čak 400 sudionika iz Hrvatske i inozemstva, kao i vodeće svjetske stručnjake i tvrtke. Nadamo se da ćemo ove godine ponoviti isti uspjeh, uz još bolji program. Osim toga, očekujemo da ćemo postići još veći značaj za zajednicu, kao i ostaviti trag na globalnom nivou.”

Iz organizacijskog tima objašnjavaju da je blockchain osnova poslovne i društvene infrastrukture budućnosti, koja će zamijeniti brojne centralizirane institucije na koje se društvo oslanja kako bi funkcioniralo, od sudstva, preko financijskog sustava do trgovine: „To je industrija u kojoj se tek otvaraju mnoge vrijedne prilike te je svaki novi poslovni pothvat u ovoj industriji izrazito vrijedan. U Hrvatskoj i ostatku Jugoistočne Europe ih ipak nema toliko puno. Upravo u tome leži važnost BlockSplit konferencije – kroz kvalitetne prilike za učenje i umrežavanje pruža odličnu priliku domaćim tvrtkama i talentima za ulazak u ovu industriju.

Predavanja i radionice pružit će konkretne primjere i znanja

Predavanja će se posebno osvrnuti na pothvate stvaranja decentralizirane stabilne valute i kredita, kao i na trgovačka društva osnovana na blockchainu, dok su višesatne i cjelodnevne radionice zapravo osnova edukativnog programa konferencije. Za ovogodišnji ih je BlockSplit najavljeno čak deset, tehničkih i netehničkih, koje će sudionicima približiti teme poput razvoja poslovnih modela u blockchain industriji, izgradnje banke na blockchainu, osnivanja trgovačkog društva na blockchainu, izrade arbitrabilnih pametnih ugovora, stvaranja skalabilnih decentraliziranih aplikacija, ciljanog praćenja i analize blockchain transakcija, legalnih aspekata DAO-a i slanja privatnih transakcija.

Za više detalja i kupnju ulaznica posjetite službenu stranicu BlockSplit konferencije.

Podijeli

O autoru

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.