BlockSplit – prva međunarodna blockchain konferencija u Hrvatskoj

blockchain split

Prva hrvatska međunarodna blockchain konferencija BlockSplit održat će se u Splitu od 27. do 28. travnja na Ekonomskom fakultetu. Konferencija, u organizaciji Block Hub Split, okupit će 600 programera i poduzetnika. Cilj je sudionicima omogućiti uvid u razvoj i primjenu blockchain tehnologije kako bi mogli nastaviti razvijati projekte unutar svojih zajednica.

BlockSplit je jedinstvena prilika za sve programere i poduzetnike koji u budućnosti žele raditi u ovoj brzo rastućoj tehnologiji ili pokrenuti uspješne blockchain projekte. Konferencija će pružiti niz programerskih radionica, programerskih i poslovnih prezentacija te prilika za umrežavanje.

Program konferencije

Prvog dana konferencije održat će se radionice koje će pružiti programerima potrebna znanja i vještine za sudjelovanje u razvoju blockchain projekata kao što su decentralizirane autonomne organizacije (DAO), inicijalne ponude tokena (ICO), brze blockchain transakcije i decentralizirane burze kriptovaluta (DEX). Mentori su iskusni programeri koji rade s ovim tehnologijama u svojim projektima i tvrtkama. Drugi dan donosi napredna predavanja o programerskim temama (Development talks) i sveobuhvatna predavanja o ekonomskim i poslovnim temama (Business talks). Development talk za cilj ima pomicati granice primjene ove tehnologije, dok će sudionici na Business talk dijelu naučiti najbitnije o poslovnim modelima, kriptoekonomiji i povezanim temama kako bi mogli izgraditi vlastiti održivi projekt. Sudionici će imati priliku čuti eminentne predavače koji su sudjelovali u uspješnim blockchain projektima i tako stekli neprocjenjivo iskustvo.

Cijeli program konferencije pogledajte ovdje.

Trenutačno su u prodaji Blind Early Bird ulaznice za konferenciju i Early Bird ulaznice za radionice, po cijeni od €138 za oba dana. Članovi Split Tech Cityja imaju pravo na popust od 10%. Prodaja Blind Early Bird ulaznica traje do ponedjeljka, 19.2.2018.

Organizator Tomislav Mamić objasnio je značaj ovakve konferencije za Split, ali i Hrvatsku: “Konferencija je važna jer predstavlja priliku za ulazak u blockchain svijet novim talentiranim programerima i poduzetnicima. Njih nedostaje i trenutno su najtraženija radna snaga u svijetu. Iznimno je bitna činjenica da je konferencija usmjerena međunarodnoj publici jer je Hrvatska mala u okvirima ove industrije. Već smo dogovorili sudjelovanje većine najiskusnijih hrvatskih blockchain stručnjaka, no oni čine samo dio liste predavača na konferenciji. Želimo ovom konferencijom pomoći i splitskoj tehnološkoj zajednici da uđe u ovu brzorastuću industriju.”

Prijavi se

Ako si programer kojeg zanima blockchain tehnologija, želiš steći nova znanja te sutra pomicati granice primjene ove tehnologije, prijavi se na konferenciju putem web stranice BlockSplit.

 

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.