Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

BEEP UP VOYAGE – 100 % ISKRENA KONFERENCIJA: Poduzetnički je griješiti!

Split Tech City

Split Tech City

26.03.2024.

Pod geslom „Bez brige – poduzetnički je griješiti“, 21. ožujka 2024. u prostorijama novootvorenog hotela AC HOTEL SPLIT by Marriott, održana je treća BEEP UP – 100 % ISKRENA KONFERENCIJA, ovog puta u voyage izdanju s fokusom na turizam.

Beep Up konferencija je okupila male i srednje poduzetnike, obrtnike i sve koji razmišljaju o poduzetništvu.

Otvoreno se pričalo o greškama na putu ka velikim uspjesima, a velik interes za događanje pokazao je kako Dalmacija diše turizam, ali i kako teži kvalitetnom poduzetništvu i inspirativnim, kreativnim pričama koje pokazuju kako je za pravi uspjeh potrebno puno više od sunca i mora.

Da je moguće pokrenuti posao bez investitora i velikih igrača i uspjeti, svojom je pričom dokazao Antonio Ivičević, vlasnik Putnog kofera, jednog od najčitanijih lifestyle portala u Hrvatskoj. Njegovo poduzetničko putovanje traje 4 godine i iako je ponekad birao krive ljude za suradnike, priznao je kako su za uspjeh zaslužni naporan rad, što ponekad znači i provesti blagdane uz laptop, ali i malo sreće.

Sandra Petrač, blogerica i influencerica koja stoji iza popularnog profila @take_you_to, a koja ujedno uspješno plovi korporativnim IT vodama, priznala je koliko odricanja je potrebno kako bi u obje sfere bila uspješna.

Direktorica turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Ivana Vladović, govorila je o projektima Dalmatinska marenda i Zelena linija. Gostima iz Splita otkrila je ljepote zaleđa i okolice i poručila kako je zadovoljstvo lokalnog stanovništva izuzetno važno za uspješne turističke priče.

Doris Banić iz Nacionalnog parka Krka prezentirala je projekt “Nepoznata Krka” koji uspješno promovira manje poznate dijelove prekrasnog nacionalnog parka koji privlači posjetitelje iz cijelog svijeta.

Svoje poduzetničke turističke priče otkrili su i Ivan Rakuljić, vlasnik luksuznih brodova iz Krila Jasenice, Neven Roginić, serijski poduzetnik koji iza sebe ima niz uspješnih projekata, ali i neuspjeh iz kojeg je puno naučio i nakon kojeg nije posustao.

Dario Marčec pričao je o potencijalima Tik Toka, Ivan Bogojević ispričao je kako turistima otkriva ljepote toka Cetine, Alen Jerkunica, dekan Veleučilišta Aspira, ispričao je svoju poduzetničku priču koju uspješno prenosi i svojim studentima.

Krešimir Budiša oduševio je pričom kako je u jednoj od najnerazvijenijih općina u Hrvatskoj pokrenuo agroturističko i adrenalinsko imanje SOKOL Feel good estate, sufinancirano kroz više EU projekata ruralnog razvoja. Vlasnik kultnog splitskog restorana Zrno soli, Ivo Vrdoljak, poručio je kako poduzetnik mora imati cijeli niz vještina te učiti i od svojih zaposlenika.

Dragan Vidačak, vlasnik lanca high end-fashion trgovina Nomea, otkrio je kako je u Splitu stvorio šoping destinaciju s vodećim modnim brendovima i najavio dolazak novog brenda. Davor Bilman, organizator Smart City-Summita moderne uprave i Business Week-a/business & lifestyle festivala, dao je perspektivu organizatora događanja, dok se Ljubica Bauk, direktorica hotela Marriott, osvrnula na važnost kvalitetne usluge u hotelijerskoj industriji.

Dio svog bogatog iskustva prenio je i Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split, a tehnološku perspektivu u turizmu dao je Matija Marijan iz Turnea.

Organizatori konferencije – Emanuel Stojanov, konzultant za employer branding i osobno brendiranje na LinkedInu i Nikolina Frklić, marketinška i komunikacijska stručnjakinja, zaključuju kako rast ove konferencije, kako kvalitetom, tako i brojem sudionika, ukazuje na velik potencijal ove teme te najavljuju novu 100% iskrenu konferenciju koja će ponovno okupiti jedinstvene poduzetničke priče i osnažiti ovaj važan segment koji čini uspješno gospodarstvo.

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti