Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Aspira organizira besplatni ljetni Bootcamp #SummerCoding!

Romana Ban

Romana Ban

10.06.2020.

Članovi Split Tech Cityja kontinuirano rade na projektima koji donose iznimnu vrijednost široj zajednici.

Danas vam predstavljamo još jednu inicijativu koja će oduševiti mlade željne novih vještina, odnosno one koji žele naučiti napraviti web stranicu ili upravljati postojećom.

Naime, Visoka škola Aspira i ove godine organizira besplatni ljetni Bootcamp #SummerCoding!

Prvi korak u svijet programiranja

Kako bismo saznali više detalja, popričali smo s gospodinom Tomislavom Seserom, voditeljem spomenutog Bootcampa.

On je inače Aspirin suradnik i predavač na studiju Računarstva, a otkrio nam je kako se Bootcamp sastoji od niza besplatnih predavanja i radionica na kojima će sudionice/ce naučiti sve o IT tehnologijama.

Aspira želi približiti programiranje što većem broju mladih te im ovim ‘kampom’ pruža svojevrstan prvi korak u svijet programiranja”, objasnio je.

Besplatna predavanja i radionice

Polaznici/ce će steći praktična znanja potrebna za samostalnu izradu web stranica.

Nakon savladavanja osnova web programiranja, upoznat će se i s WordPress-om, softverom koji se koristi za izradu web stranica.

Neovisno o tome jeste li početnici ili imate prethodnog iskustva, stečena praktična znanja dobro će vam doći u budućoj IT karijeri”, ističe Seser.

Što je na repertoaru?

Predviđeno trajanje Bootcampa #Summercooding je 3 dana, od 6. – 8. srpnja, a raspored je sljedeći:

  • 6. srpnja (13:00-16:00)

Uvodna teorija o tehnologijama koje će se koristiti na radionicama (HTML, CSS i JavaScript) te radionica u računalnom laboratoriju – izrada jednostavne web stranice i prikaz na lokalnom računalu.

  • 7. srpnja (13:00-16:00)

Još malo teorije o razvoju HTML-a, CSS-a i JS-a, standardima i validnom kodu. Laboratorijske vježbe i rad sa FTP serverom, upload i modifikacija web stranice na serveru.

  • 8. srpnja (13:00-16:00)

Osnove JavaScripta, CMS sustavi, teorija fronted-a i backend-a. Javascript radionice, upload i instalacija wordpress sustava, rad sa wordpress-om.

Uhvatite svoje mjesto!

Kako bi se osigurala kvaliteta radionica i individualni pristup svakom polazniku, broj mjesta je ograničen na 20 polaznika, stoga se odmah prijavite i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme”, poziva Seser.

Radionice će se održavati u moderno opremljenim i klimatiziranim računalnim učionicama Visoke škole Aspira, na adresi Domovinskog Rata 65 u Splitu.

Ne propustite ove korisne radionice – prijavite se što prije!

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih kao izvršna urednica portala Split Tech City. Volonterka u duši, suosnivačica Kluba mladih Split, mama.

Povezane novosti