Pridruži nam se na drugom Festivalu tehnologije i poduzetništva!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Pedeset tvrtki dobrovoljnim članstvom podržava rad Split Tech City-ja

Toni Trivković

Toni Trivković

01.12.2021.

Udruga Startup krenula je s radom 2016. godine i prve dvije godine smo sve aktivnosti provodili na elanu volontera udruge. Pisali smo o zanimljivostima koja se događaju u splitskoj tehnološkoj zajednici, prikazivali kalendar događanja te smo i sami organizirali razne događaje s ciljem povezivanja zajednice. Do osnutka udruge nije bilo moguće na jednom mjestu vidjeti što se to točno događa u Splitu, kakve prilike postoje te koliko je aktivna zajednica.

Naši napori da doprinesemo boljitku tehnološkog sektora u Splitu prepoznati su od strane zajednice i 2018. godine smo odlučili predstaviti novi brand udruge – Split Tech City. Udrugu smo otvorili prema članovima te nas je inicijalno podržalo 25 tvrtki koje su odlučile dobrovoljno plaćati članarinu i na taj način iskazati podršku radu udruge. U tom trenu smo zaposlili jednu osobu te udruga više nije ovisila isključivo o doprinosu volontera. S tim potezom smo dobili na konzistenciji u pisanju sadržaja i organizaciji događaja što je rezultiralo još većom podrškom zajednice.

Split Tech City danas

Ponosni smo što nas rad podržavaju 52 tvrtke te smo u situaciji da se udruga primarno financira od zajednice kroz članarine i sponzorstva. Funkcioniranje udruge ne ovisi o vanjskim natječajima već isključivo o zajednici kojoj udruga služi. 

Došli smo u situaciju gdje su u udruzi zaposlene dvije osobe (uskoro tri) koje uz doprinos volontera svakodnevno rade na boljitku zajednice.

Tijekom ove godine organizirali smo 40 predavanja gdje su nam gostovali profesionalci iz cijele Hrvatske, objavili smo besplatan eBook za učenike i studente, organizirali smo Festival tehnologije i poduzetništva u predivnom ambijentu Ljetnog kina Bačvice, 130. OpenCoffee meetup na brodu, promoviramo zajednicu globalno kroz englesku verziju sajta, kreirali smo sedam podcast epizoda s ljudima koji su trajno doselili u Split iz raznih drugih zemalja.

130. izdanje OpenCoffee Split meetupa

Sadržaj koji gradimo kroz sve naše kanale je poticajan te nam je uvijek bitniji sadržaj od forme.

Takav način djelovanja zajednica podržava i to rezultira rastom svih naših kanala: od posjeta na web stranici, posjeta na događajima i društvenih mreža. 

Nikada nismo bili na strani koja je “žugala” i komentirala situaciju bez doprinosa da situacija bude bolja. Uvijek zasukanih rukava guramo Split prema njegovom potencijalu.

Prvi Festival tehnologije i poduzetništva u organizaciji Split Tech City-ja

Članovima udruge jednom mjesečno šaljemo transparentni izvještaj iz kojeg je vidljivo na čemu radimo te kakvi su planovi za nadolazeći mjesec. Uvijek smo otvoreni idejama članova, a i kritikama.

Naš rad inspirira i druge zajednice, nedavno smo u Zadru, Vinkovcima i Zagrebu prenosili iskustva građenja Split Tech City-ja.

Dijelili smo iskustva razvoja Split Tech City-ja u Vinkovcima
Split Tech City sutra

Split Tech City tim, u suradnji s članovima, nastavlja s aktivnostima koje grade, spajaju zajednicu i potiču mlade da budu proaktivniji, poduzetniji te da ostanu živjeti i raditi u Splitu i sudjeluju u daljnjem građenju zajednice kroz nesebično dijeljenje znanja i iskustava. 

Zadovoljstvo je pratiti razvoj Splita kroz proteklih nekoliko godina i aktivno doprinositi njegovoj transformaciji. 

Split postaje internacionalni hub, u grad se doseljavaju ljudi iz cijelog svijeta. Vjerujemo da malo destinacija na svijetu pruža kvalitetu života kao Split i to ponosno ističemo kroz sve što radimo.

Nastavljamo s jačanjem Split Tech City branda na regionalnom nivou što će rezultirati privlačenjem talenta iz cijele regije da se povežu sa lokalnim tvrtkama, a s promocijom na engleskom jeziku želimo doprinijeti promociji zajednice što će rezultirati novim partnerstvima lokalnih startupa i tvrtki.

Uvijek smo otvoreni prema novim članovima i partnerstvima. Ako dijelite našu viziju Splita kao vrhunskog mediteranskog tehnološkog hub-a, javite nam se.

Podijeli


O autoru:

Toni Trivković

Poduzetnik od svoje dvadesete, osnivač AGILO tvrtke. Aktivno doprinosim razvoju splitske tehnološke zajednice od 2008.god. kroz organizaciju OpenCoffee meetup-a te osnivanjem Split Tech City udruge gdje volonterski obnašam ulogu predsjednika.

Povezane novosti