Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

V. gimnazija Vladimir Nazor

V. gimnazija “Vladimir Nazor” ponosna je nasljednica Velike realke otvorene u Splitu davnog 15. prosinca 1862. godine, smještena u samom centru grada.

Ovo je gimnazija općeg usmjerenja, koja pruža izvrsnu pripremu za nastavak školovanja kako u područjima humanističkih, tako i u spektru prirodoslovnih i tehničkih znanosti.

Uz obavezan engleski jezik, učenici izabiru i drugi strani jezik (talijanski ili njemački). Kroz fakultativni program učenicima se nudi mogućnost učenja i francuskog jezika.

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI, NATJECANJA I OSLIKANE UČIONICE

Škola nudi brojne izvannastavne sadržaje: školski sportski klub (godinama najuspješniji u Županiji), školski zbor, mušku klapu, bend, dramsku i novinarsku grupu (školski list SvjetoNAZOR), volonterski rad te suradnju s različitim udrugama i ustanovama (MoSt, GKMM, Help, Crveni križ, gradski muzeji i kazališta…).

Učenici Škole redovito sudjeluju na svim razinama natjecanja, od školskih do državnih, te postižu i više nego zapažene rezultate.

Rezultati državne mature visoko su iznad državnog prosjeka, a još je važniji podatak da preko 80% učenika upisuje svoj prvi (65%) ili drugi (18%) izbor fakulteta. 

“Školski hodnici i učionice su oslikani radovima naših učenika, što pridonosi stvaranju lijepog ambijenta i atmosfere ugodne za boravak i učenje.”

SPORTSKI ODJELI

Nazor danas ima gotovo 680 učenika raspoređenih u 24 razredna odjela.

Specifičnost Škole su odjeli za sportaše (jedan razred po generaciji), koje upisuju perspektivni mladi sportaši.

Program kojeg prate polaznici sportskog razreda je redovan i kompletan program opće gimnazije uz jednu posebnost: kako bi uskladili svoje sportske i školske obaveze, učenicima sportašima je omogućeno usmeno odgovaranje po dogovoru.

Mnoga poznata imena hrvatskoga sporta nalazila su se na stranicama imenika F odjeljenja (tzv. sportski razred).

Istraži zajednicu