Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani ─Źlan

V. gimnazija Vladimir Nazor

V. gimnazija “Vladimir Nazor” ponosna je nasljednica Velike realke otvorene u Splitu davnog 15. prosinca 1862. godine, smje┼ítena u samom centru grada.

Ovo je gimnazija op─çeg usmjerenja, koja pru┼ża izvrsnu pripremu za nastavak ┼íkolovanja kako u podru─Źjima humanisti─Źkih, tako i u spektru prirodoslovnih i tehni─Źkih znanosti.

Uz obavezan engleski jezik, u─Źenici izabiru i drugi strani jezik (talijanski ili njema─Źki). Kroz fakultativni program u─Źenicima se nudi mogu─çnost u─Źenja i francuskog jezika.

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI, NATJECANJA I OSLIKANE U─îIONICE

┼ákola nudi brojne izvannastavne sadr┼żaje: ┼íkolski sportski klub (godinama najuspje┼íniji u ┼Żupaniji), ┼íkolski zbor, mu┼íku klapu, bend, dramsku i novinarsku grupu (┼íkolski list SvjetoNAZOR), volonterski rad te suradnju s razli─Źitim udrugama i ustanovama (MoSt, GKMM, Help, Crveni kri┼ż, gradski muzeji i kazali┼ítaÔÇŽ).

U─Źenici ┼ákole redovito sudjeluju na svim razinama natjecanja, od ┼íkolskih do dr┼żavnih, te posti┼żu i vi┼íe nego zapa┼żene rezultate.

Rezultati dr┼żavne mature visoko su iznad dr┼żavnog prosjeka, a jo┼í je va┼żniji podatak da preko 80% u─Źenika upisuje svoj prvi (65%) ili drugi (18%) izbor fakulteta.┬á

“┼ákolski hodnici i u─Źionice su oslikani radovima na┼íih u─Źenika, ┼íto pridonosi stvaranju lijepog ambijenta i atmosfere ugodne za boravak i u─Źenje.”

SPORTSKI ODJELI

Nazor danas ima gotovo 680 u─Źenika raspore─Ĺenih u 24 razredna odjela.

Specifi─Źnost ┼ákole su odjeli za sporta┼íe (jedan razred po generaciji), koje upisuju perspektivni mladi sporta┼íi.

Program kojeg prate polaznici sportskog razreda je redovan i kompletan program op─çe gimnazije uz jednu posebnost: kako bi uskladili svoje sportske i ┼íkolske obaveze, u─Źenicima sporta┼íima je omogu─çeno usmeno odgovaranje po dogovoru.

Mnoga poznata imena hrvatskoga sporta nalazila su se na stranicama imenika F odjeljenja (tzv. sportski razred).

Istra┼żi zajednicu