Ne propusti četvrti Split Tech City Festival!


Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Škola likovnih umjetnosti Split

Škola likovnih umjetnosti Split je umjetnička četverogodišnja srednja škola koja obrazuje za zanimanja iz likovne umjetnosti i dizajna.

U Školu se mogu upisati učenici nadareni u ovom području, koji sakupe dovoljan broj bodova u VII. i VIII. razredu i na prijemnom ispitu uspješno iskažu svoj talent.

Učenici se upisuju u prvu opću godinu likovnog obrazovanja. Svi imaju isti program u kojem su najzastupljeniji likovni stručni predmeti Plastično oblikovanje, Crtanje i slikanje, Pismo, Teorija oblikovanja, Povijest likovne umjetnosti. Nakon prve godine u skladu sa svojim željama i ostvarenim općim uspjehom upisuju se u jedan od šest zanimanja.

Zanimanja koja se upisuju nakon prve godine su: slikarski dizajner, kiparski dizajner, grafički dizajner, fotografski dizajner, industrijski dizajner i dizajner odjeće…

Svaki od ponuđenih programa obrazuje u zajedničkim likovnim područjima poput Crtanja i slikanja, Povijesti likovnih umjetnosti, Teoriji oblikovanja i Računalstvu i svojim posebnim specifičnim likovnim područjima vezanim ta naziv zanimanja.

Nakon završene škole, mladi dizajneri mogu u tvrtkama kreirati proizvode, oblikovati vizualnu prepoznatljivost, raditi na poslovima promidžbe i reklame, uređivati interijere. Mogu otvarati vlastite dizajnerske radionice i proizvoditi dizajnerska rješenja ili gotove proizvode te se pokušati i umjetnički izraziti u svom ateljeu.

Škola likovnih umjetnosti

Adresa: Ulica Fausta Vrančića 17, Split
OIB: 42749871786

Istraži zajednicu