Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

IV. gimnazija Marko Marulić

IV. gimnazija Marko Marulić dijeli istu zgradu s V. gimnazijom Vladimir Nazor.

Gimnazija je to općeg smjera, čiji učenici postižu izvrsne rezultate na državnoj maturi i državnim natjecanjima.

Škola nema arhitektonskih barijera jer ima prilaznu rampu i dizalo.

Porjektom „Moderne kompetencije za modernu gimnaziju“ izrađeno je 5 novih fakultativnih kurikula predmeta iz STEM područja za gimnazije:

1. Zvuk i biofizika slušanja 2. Mikroelektronika u fizici 3. In Vitro 4. Eksperimentarij 5. Nutricionizam i mediteranska prehrana

Među posebnostima škole ističu se još:

– Mješoviti pjevački zbor – državni prvaci u srednjoškolskom zborskom pjevanju duže od desetljeća, iza sebe imaju mnogo nastupa po državi i inozemstvu,

– Volonterska skupina – tridesetak učenika škole skoro svaki tjedan odvaja dragocjeno vrijeme kako bi sudjelovali u radu Doma za nezbrinutu djecu Maestral, Doma za starije i nemoćne Zenta, Udruge MoST, Socijalne samoposluge SolidarnoSt, Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” i mnogih drugih.

– Školski sportski klubovi – učenice i učenici koji sudjeluju u sportskim natjecanjima na nacionalnoj razini redovito se vraćaju s peharima i medaljama,

– Debatni klub – elokvencija članova kluba zadivljuje i mnogo starije od njih, surađuju s drugim klubovima, što rezultira poticajnim rezultatima.

Osim u redovnim aktivnostima i izbornim predmetima, učenicima se pruža mogućnost sudjelovanja u studijskim putovanjima i terenskoj nastavi, kao i na raznim predavanjima, književnim susretima i izložbama u organizaciji škole.

Istraži zajednicu