Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

III. Gimnazija Split

Treća gimanzija Split, popularno zvana MIOC, gimnazija je prirodoslovno-matematičkog smjera.

Nastava u školi obiluje brojnim i raznolikim inovacijama u procesu učenja i poučavanja, a posebno se ističe inovativnim primjenama uporabe informacijsko komunikacijskih tehnologija u odgojno-obrazovnom procesu.

Ova škola već neko vrijeme nosi epitet jedne od najboljih gimnazija u Republici Hrvatskoj. Tradicionalno održavamo visoku razinu rada, a naši učenici osvajaju brojne nagrade na državnim natjecanjima i međunarodnim olimpijadama.

Premda je u središtu našeg rada prirodoslovno-matematička znanost, velikih uspjeha imamo i u natjecanjima iz društvenih i humanističkih predmeta, a ostvarujemo i zapažene sportske rezultate.

Po rezultatima državne mature, jedna smo od najboljih škola u Hrvatskoj.

“Provodimo laboratorijske vježbe iz kemije i biologije te vježbe iz informatike.”

Nudimo dodatnu nastavu za nadarene učenike iz matematike, fizike, kemije, biologije, informatike,logike, engleskog i hrvatskog jezika.

Domaćini smo Centra izvrsnosti iz matematike.

Redovito osvajamo prva mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz svih predmeta i vrlo uspješno sudjelujemo na međunarodnim olimpijadama. Takvi uspjesi nikad ne dolaze slučajno, nego su plod kontinuiranog rada, obveznog usavršavanja svih nastavnika, uvođenja novih metoda podučavanja.

Organiziramo brojne izvannastavne aktivnosti, poput Web grupe, Prirodoslovne grupe, Volonterske grupe „Miočići“, Novinarske grupe, Psihološke grupe, Školskog sportskog kluba, Debatnog kluba.
Sudjelujemo u brojnim projektima i manifestacijama.

Na upisnim rang listama fakulteta naši su maturanti redovito na prvim mjestima, a prateći njihov daljnji uspjeh na studiju, može se reći da su izuzetno uspješni, čak i neki koji kod nas nisu bili baš odlični.

III. GIMNAZIJA

Adresa: Matice hrvatske 11, Split
OIB: 78950283030

Istraži zajednicu