Ustanova

II. gimnazija Split


Druga gimnazija Split realizira i ostvaruje nastavni program JEZIČNE GIMNAZIJE.

SPECIFIČNI CILJEVI:

– razvijati međunarodne projekte u školi, – motivirati i pripremiti učenike za obrazovanje i cjeloživotno učenje, – razvijati osjećaj za hrvatski identitet “Misliti Europu hrvatski”, – poticati cjelokupan razvoj kroz europsku i globalnu dimenziju modernog življenja.

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI:

Posebna se pažnja posvećuje izvannastavnim aktivnostima i školskim projektima.

“Te aktivnosti na poseban način određuju duh i atmosferu naše škole te je čine modernom školom 21. st. Na taj način učenici razvijaju svoje talente i pripremaju se za nastavak školovanja na fakultetima. Tome svjedoče izuzetno dobri rezultati na državnoj maturi, kao i upisi na željene fakultete i umjetničke akademije.”

PRIRODNE ZNANOSTI:

Na prijedlog učenika, utemeljen je Znanstveni klub II. gimnazije.

Klub realizira različite radionice i predavanja učenika vezanih za suvremene znanstvene teme (fizika i matematika), kao i obljetnice znanstvenika (Nikola Tesla, Charles Darwin).

“Iako smo jezična gimnazija, kod nas su popularni učenje matematike i širenje matematičke kulture kroz natjecanje Klokan. Terenska nastava se održava na različitim lokalitetima Hrvatske i šire. Učenici u okviru Festivala znanosti  sudjeluju na različitim znanstvenim manifestacijama.”

 

Kontaktiraj nas