Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Elektrotehnička škola Split

Elektrotehnička škola Split je javna ustanova koja obavlja djelatnost srednjeg strukovnog obrazovanja. Škola ima odobrenja za rad za redovito obrazovanje i obrazovanje odraslih.

U okviru djelatnosti izvode se programi u području rada elektrotehnike za zanimanja: Elektrotehničar, Tehničar za elektroniku i Tehničar za računalstvo.

TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO je četverogodišnje zanimanje užeg područja elektrotehnike.

Tehničari za računalstvo bave se računalima i računalnim mrežama kao uređajima i opremom, njihovim sastavnim dijelovima i programskom podrškom.

Nakon završetka obrazovanja učenici stječu osnovna praktična znanja neophodna za uključivanje u proces rada, ali i dobre teorijske osnove za nastavak školovanja na višim školama i fakultetima elektrotehnike ili drugim fakultetima prirodnih znanosti.

TEHNIČAR ZA ELEKTRONIKU je četverogodišnje zanimanje užeg područja elektrotehnike. Posebni ciljevi ovog obrazovnog programa su osposobljavanje učenika za obavljanje slijedećih poslova: kontrole ulaznih materijala, komponenti i sklopova, mjerenja na elektro-mehaničkim i elektroničkim sklopovima, itd.

Sva zanimanja su četverogodišnja, strukovna što znači da se učenici nakon završetka školovanja mogu uključiti na tržište rada, ali i nastaviti obrazovanje na nekom od fakulteta.

Škola broji 500 učenika u 20 razrednih odjela, a nastava se organizira samo u jutarnjoj smjeni.

Istraži zajednicu