Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Rezervirajte termin za 8. Women in tech meetup: Slušat ćemo o HR-u i podršci zaposlenim roditeljima!

Romana Ban

Romana Ban

26.06.2019.

Vrijeme leti, iza nas je i jedva dočekani produženi vikend; mogli bismo već započeti s planiranjem srpnja! Nadamo se da nećete zaboraviti rezervirati termin za nadolazeći event koji organiziramo.

Naime, 4.7. u 19 u WIP Coworking očekuje nas osmo izdanje našeg omiljenog druženja “Women in tech meetup Split”, namijenjenog ponajviše djevojkama i ženama koje već rade ili bi željele raditi neki od brojnih poslova u tehnološkom sektoru.

Na prošlom smo izdanju slušali o poduzetništvu i stvaranju uspješnog medijskog projekta, a ovog ćemo se puta, uz druženje i upoznavanje, pozabaviti temom upravljanja ljudskim resursima, popularno zvanim HR, o čemu će nam predavanje održati jedna od najvećih domaćih stručnjakinja na tom polju, gospođa Diana Kobas Dešković.

 

Naša gošća je poduzetnica, majka, psihologinja i konzultantica u područjima organizacijskog razvoja, komunikacija i strateškog razvoja i lidershipa. Direktorica je tvrtke Spona code i predsjednica Instituta Zaposlena mama, koji u okviru platforme Women’s Empowerment Forum (WEF) okuplja kompanije posvećene raznolikosti na radnom mjestu te posebno jednakim karijernim mogućnostima žena. Idejna je začetnica i kreatorica jedinstvene metode MAMFORCE©, koja podržava razvoj organizacijske kulture podrške zaposlenim roditeljima i ženama.

Završila je MBA na IE Business School u Madridu te magistrirala i diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Karijeru je razvijala u Plivi na raznim rukovodnim poslovima u području marketinga i komunikacija, nakon čega se upustila u razvoj vlastitih poduzetničkih inicijativa. Certificirana je kao Executive Coach pri Academy of Executive Coaching iz Londona, koji je dodatno nadogradila s facilitatorskim programom ženskog lidershipa. Dobitnica je Alumni Achievement Award 2016.g. od strane IEDC – Bled School of Management za svoje vodstvo i doprinos zajednici, kao i nagrade za Mikro poduzetnicu godine 2018.g. Uz bogato poslovno iskustvo, u sretnom je braku i majka osnovnoškolca i gimnazijalca.

Veseli nas što ćemo od gospođe s tolikim iskustvom imati priliku više saznati o važnosti HR-a, kao i o politikama i procedurama koje HR stručnjaci trebaju razviti da bi sustav bio efikasan. Slušat ćemo o uobičajenim izazovima i problemima upravljanja, a istaknut će se pitanje o potrebi vođenja posebne brige o ženama u IT-u. Gospođa Dešković govorit će i o balansu privatnog i poslovnog života zaposlenih roditelja te će uputiti vlasnike/ce IT tvrtki kako mogu podržati UN ciljeve održivog razvoja.

Naša predavačica je idejna začetnica i kreatorica jedinstvene metode MAMFORCE©, koja podržava razvoj organizacijske kulture podrške zaposlenim roditeljima i ženama, tako da će nam otkriti i kako MAMFORCE može pomoći u razvoju poslovanja.

Uložite u sebe i u novu dozu inspiracije i informacija; izdvojite sat-dva i dođite 4.7. u 19 u WIP coworking na predavanje gđe. Diane Kobas Dešković “HR kao podrška razvoju IT poslovanja kroz potporu ženama”! Vidimo se!

“Women in tech meetup Split” projekt je naše udruge, koji se realizira uz financijsku podršku Splitsko-dalmatinske županije i njihova projekta ICT županija, a čiji je cilj popularizacija tehnoloških zanimanja među ženskom populacijom, usmjeravanje djevojaka prema navedenim zanimanjima te povezivanje već zaposlenih žena u tehnološkom sektoru.

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti