Women in Tech Meetup donosi predavanje o EU programu Obzor 2020.

obzor 2020

Novi Women in Tech Meetup, u organizaciji Split Tech Cityja i ICT županije, održat će se 21. rujna u prostorima PICS@FESB od 17 sati. Ovaj put nas očekuje jedno jako zanimljivo i korisno predavanje vezano uz EU program za znanost i istraživanje, Obzor 2020. U goste nam dolazi Katarina Vukušić, nacionalna kontakt osoba za ICT i Sigurna društva u Obzoru 2020. u Republici Hrvatskoj.

Obzor 2020. najveći je program Europske unije za financiranje istraživanja i inovacija, s gotovo 80 milijardi eura financijskih sredstava raspoloživih kroz 7 godina programa (2014. – 2020.) Zamišljen kao sredstvo poticanja ekonomskog rasta i radnih mjesta, Obzor 2020. ima potporu europskih vođa i članova Europskog parlamenta, koji su se složili da je istraživanje investicija u našu budućnost. Stoga je program postavljen kao središnje mjesto EU za pametan, održivi i uključivi rast i razvoj.

Predavanje o Obzoru 2020. približit će zainteresiranim korisnicima procedure koje su potrebne za prijavu, online alate koji se za prijavu i sudjelovanje koriste, kao i same teme koje su na raspolaganju za financiranje u ovim završnim godinama programa iz područja Industrijskog vodstva – Informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Nakon održanog predavanja ostavit ćemo dovoljno vremena za sva vaša pitanja.

Katarina Vukušić imenovana je NCP-jem 2013. godine, prije samog početka Obzora 2020. Nacionalne kontakt osobe prijaviteljima pomažu prilikom prijava njihovih projekata, u provedbi odobrenih projekata, pri financijskom izvještavanju, ali i šire svijest i informacije o programu, kako bi što više hrvatskih dionika imalo pravu informaciju za pristup prilikama koje Obzor 2020. nudi. Ona također sudjeluje u transnacionalnim projektima potpore koje organiziraju sve nacionalne kontakt osobe u Europi i šire, jer Obzor 2020. ima neizostavnu internacionalnu kolaborativnu komponentu, pa tako nacionalne kontakt osobe pomažu prijaviteljima naći partnere u EU i šire i okupiti konzorcije za prijave projekata.

S obzirom na temu predavanja, koja će sigurno zainteresirati mnoge, na ovaj Women in Tech Meetup su pozvani svi. Svoj dolazak možete potvrditi ovdje.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.