Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

venITure postaje dio Adaptavist Group obitelji!

Split Tech City

Split Tech City

14.12.2022.

U zadnje su vrijeme Split Tech City članovi puni uzbudljivih novosti.

Povodom odličnih vijesti o tome da tvrtka venITure postaje dijelom Adaptavist Group obitelji, donosimo ti intervju s Mijom Matulić, koja nam je otkrila više detalja.

Zašto je došlo do akvizicije tvrtke venITure? Koliko dugo se pripremao taj potez?

U posljednjih godinu dana spajanja i preuzimanja su postali česta pojava u Atlassianovom partnerskom ekosustavu, stoga je nekako prirodno da se i razgovori o ulaganjima ili akvizicijama vode češće nego inače, iako u većini slučajeva i ostanu na tome. 

Adaptavist je vodeći Atlassian partner na svijetu.

Mi smo vrlo svjesni njihove reputacije, ne samo kao konzultantske tvrtke, već smo i veliki obožavatelji ScriptRunnera, vodeće Atlassian aplikacije za automatizaciju/prilagodbu u Jiri.

Kad smo se upoznali u proljeće ove godine na Atlassianovoj konferenciji u Las Vegasu, shvatili smo da postoji velika sinergija između obje tvrtke i tako su razgovori od tada stvarno dobili zamah.

Adaptavist i venITure dijele pristup poslovanju usredotočen na kupce, people-first pristup, koji je usmjeren na transformaciju poslovanja kako bi se potaknuo rast, povećao prihod i stvorila dugoročna vrijednost.

Obje tvrtke imaju dokazanu evidenciju pružanja izvrsnih tehničkih, inženjerskih i konzultantskih usluga.

Shvatili smo da postoji velika prilika da ubrzamo naš rast i da se nadogradimo na već izvrsne rezultate koje smo ostvarili. 

Prije akvizicije smo već zaposlili nekoliko ljudi na ključnim pozicijama koje do tada nismo imali te uveli nekoliko strateških promjena na globalnoj razini, tako da je sam proces akvizicije bio odlična prilika da se dodatno organiziramo i posložimo.

Što akvizicija konkretno znači za vaše zaposlenike u Hrvatskoj?

Naši zaposlenici u Hrvatskoj, jednako kao i oni u Njemačkoj, Turskoj, BiH i UAE, nastavljaju raditi nesmetano, na istim lokacijama i pozicijama, samo, recimo to tako, pod Adaptavist palicom.

Kristijan Luburić

Kristijan Luburić ostaje managing director za Hrvatsku, Samsoor Hemat je i dalje venITure CEO, no njih dvojica se zajedno s ostatkom našeg menadžment tima (Alexander Post, Adil Nasri) pridružuju rukovodećem timu Adaptavista.

Naši zaposlenici će sada imati veću podršku i pristup većem broju resursa koji će im pomoći u njihovim zadatcima. 

Hoće li i na koji način vaši korisnici osjetiti te promjene?

Korisnici će imati korist od većeg opsega naše stručnosti, koja sada proizlazi iz udruženih snaga venITure i Adaptavista.

Moći ćemo bolje podržati klijente zajedničkim tehničkim, inženjerskim i konzultantskim uslugama u agile, ITSM-u i na cloudu.

U konačnici, to će pomoći našim klijentima da transformiraju svoje poslovanje kako bi potaknuli rast, povećali prihode i stvorili dugoročnu vrijednost. 

Naše tvrtke već počinju raditi zajedno na isporučivanju agilnog skaliranja, usklađivanju mogućnosti ITSM-a te pomažu klijentima da shvate prednost prelaska na cloud. 

Ova akvizicija je dobra vijest za venITure klijente, Adaptavist klijente, ali i sve buduće. 

Nastavljate li biti Infobipov certificirani partner?

Naravno, u našem partnerstvu s Infobipu se ništa ne mijenja. Vjerujemo da ova akvizicija može biti samo nešto pozitivno za sve strane.

Što biste još istaknuli za kraj?

Uistinu smo uzbuđeni zbog ovog novog poglavlja u našem poslovanju.

Ovo je samo potvrda da smo okupili odličan tim i ostvarili sjajne rezultate.

Vjerujemo da će se venITure ekipa dobro uklopiti u globalni Adaptavist tim. 

Naravno da hoće! Ekipa, bravo i sretno! 🙂

Fotografije: venITure

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti