Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Uskoro starta drugo izdanje međunarodnog sveučilišnog natjecanja – STup!

SPI Split

SPI Split

09.06.2021.

U skladu sa svojim temeljnim postulatima – poticanju poduzetničke svijesti i vještina kod mladih, Studentski poduzetnički inkubator pri Ekonomskom fakultetu u Splitu organizira drugo izdanje međunarodnog sveučilišnog startup natjecanja pod nazivom STup!2021, uz potporu Grada Splita, Sveučilišta u Splitu, alijanse Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) te organizacije WorldChicago.

Iako je prošle godine COVID-19 spriječio održavanje natjecanja, ove godine natjecanje se održava 18. i 19. lipnja u hibridnom izdanju. Samo natjecanje održava se kombinirajući nastup uživo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu i online sudjelovanje preko virtualne platforme.

Kao što i sam naziv natjecanja govori, kroz natjecanje se u prvi plan gura ono bitno – studenti, startupi te Split kao mjesto događaja. Kroz manifestaciju se želi natjecateljima i posjetiteljima omogućiti međusobno povezivanje, unapređenje poduzetničke kulture među studentima te razmjenu ideja i iskustava na međunarodnoj razini. U dva dana, koliko traje ovogodišnja manifestacija, grad Split će biti pozornica inovacija, novih tehnologija i ideja, kojima će sveučilišni projekti pokušati osigurati pažnju renomiranih stručnjaka, potencijalnih klijenata i investitora.

STup! konferencija će okupiti lokalne i međunarodne startupove, poduzetnike, predstavnike inkubatora, akceleratora i poduzeća te investitora pa će se tako, osim natjecatelja, predstaviti i investitori i akceleratori s programima namijenjenim mladim inovatorima i startupima.

Na natjecanju će se predstaviti odabranih 35 startup timova koji predstavljaju 16 sveučilišta iz 10 zemalja diljem svijeta. Na natjecanju će sudjelovati startupi koji će predstaviti sljedeća sveučilišta:

– Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu (Hrvatska),
– GEA College i Sveučilište u Ljubljani (Slovenija),
– Sveučilište u Mostaru, Sveučilište u Sarajevu i Sveučilište u Banja Luci (BiH),
– Sveučilište u Beogradu (Srbija),
– Sveučilište u Cadizu, Sveučilište u Granadi i Sveučilište u Malagi (Španjolska),
– Pennsylvania State University (SAD),
– Sveučilište u Gdanjsku (Poljska),
– Sveučilište Latvija (Latvija),
– Sveučilište u Malti (Malta) te
– Indijski institut informacijske tehnologije u Allahabadu (Indija).

Sveučilišni startupi natjecat će se prema kategorijama u kojima djeluju, a obuhvaćene kategorije su:

– AgriTech i bioekonomija,
– logistika i mobilnost,
– energija i okolišna održivost,
– robotika i AI/ML,
– plava ekonomija,
– obrazovanje,
– financijska tehnologija,
– turizam,
– medicina i kvaliteta života.

Članovi žirija i govornici su iskusne osobe iz svijeta poduzetništva i investicijskog menadžmenta, a koje dolaze kao predstavnici respektabilnih poduzetničkih institucija iz Mađarske, Ujedinjenog Kraljevstva, Poljske, Nizozemske, Austrije, Singapura i Portugala.

U svojstvu žirija sudjelovat će:

Gergo Gulyas – član uprave Startup Campus te osnivač i financijski direktor u cLAB Ventures
Sara Korchmaros – suosnivačica cLAB Ventures
Michael Chaffe – direktor Wolves Summit
Diana Florescu – suosnivačica u Grai Group
Arjan Goudsblom – suosnivač i direktor u Preneurz.Amsterdam
Paulina Bialek – voditeljica poslovnog razvoja u Expara IDM Ventures
Andreas Spechtler – vlasnik i direktor tvrtke Silicon Castles
Iva Rakočević – predstavnica Kavedon Kapital

Uz natjecateljski dio gdje će prezentacije održati startup timovi, održat će se i 5 pozvanih predavanja, redom:

Matt Kurleto – vlasnik tvrtke Neoteric, na temu “Developing startup ecosystem”
Paulo Andrez – predsjednik holdinga Green Swan, na temu “Risk mitigation for startups”
Andreas Spechtler na temu “How to avoid mistakes and become investor- ready”
Diana Medimorec iz Amazon Web Services, na temu “Innovation and customer obsession in Amazon”.
Nikola Pavešić – direktor startup ekosistema u Infobipu, na temu “Fireside chat: Infobip Startup Tribe”

Najbolji tim ponijet će titulu “Najbolji sveučilišni startup 2021.” te kao takav osigurava brojne nagrade. Glavnu nagradu osigurao je Infobip, globalna IT i telekomunikacijska tvrtka, i to za pobjednika 17.500,00 $ za korištenje Infobipove komunikacijske tehnologije, 15.000,00 $ za drugoplasiranog, 12.500,00 $ za trećeplasiranog, dok ostalih troje finalista osigurava po 10.000,00 $ za korištenje Infobipove komunikacijske tehnologije.

Pobjednički startup osigurava također sudjelovanje i izlaganje na partnerskoj Wolves Summit konferenciji koja će se održati u listopadu ove godine. Wolves Summit je najveća poduzetnička konferencija u srednjoj i istočnoj Europi koja spaja preko 2000 startup poduzeća u potrazi za investicijom i investitora iz cijelog svijeta. Partneri iz EU Startup Summit osigurali su i besplatno sudjelovanje za 3 najbolja startup tima.

Najbolji startupi mogu osvojiti i vrijedne nagrade u vidu licenci za različite korisne startup alate, kao što su Cuttles, IdeaBuddy i Freedcamp te 1.000,00 $ aktivnih kredita za korištenje Amazon Web Services cloud usluga. Tvrtka Ensoco omogućit će najboljem startup timu u idejnoj fazi besplatno poslovno savjetovanje u trajanju od 6 mjeseci.

Osim vrijednih nagrada, vrijedi istaknuti i da su partneri iz The Works Coworking omogućili korištenje svojih prostora svim gostima i natjecateljima STup!2021. natjecanja za rad i pripremu, zatim potporu organizaciji Turističke zajednice Grada Splita, tvrtke Dalmacijavino koja je osigurala piće za sudionike te tvrtka Promet Split koja je svim sudionicima omogućila besplatne vožnje tijekom trajanja manifestacije.

Ovo natjecanje je idealna prilika sveučilišnim startupima da se povežu sa međunarodnom startup zajednicom i dođu u vidokrug startup investitorima iz Europe.

Ovogodišnji program manifestacije možete pronaći na službenoj web stranici, a sve aktivnosti i najave možete pratiti i putem društvenih mreža Studentskog poduzetničkog inkubatora.Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti