Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Mladi članovi udruge Neutroni sudjelovali na Problem Solving radionici u organizaciji RaST-a

Viktor Viljac

Viktor Viljac

29.11.2023.

U sklopu EU projekta RaSTom do razvoja poduzetništva, od listopada do prosinca 2023. godine Razvojna agencija RaST organizira besplatne edukacije i radionice za mikro, male i srednje poduzetnike.

Optimizacija radnih procesa

U sklopu edukacija održane su Problem Solving radionice. Prve dvije radionice održane su 24. studenoga i bile su fokusirane na individualno mentoriranje zaposlenika mikro, malih i srednjih poduzeća (MSP).

Radionice su imale za cilj unaprijediti interne radne procese, povećati efikasnost rada te optimizirati ljudske resurse s ciljem ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

Radionice su se temeljile na individualiziranom pristupu, a sudionici su unaprijed pripremili konkretan problem iz prakse koji su zajedno s mentoricom Anđelkom Toto Ormuž razmatrali. Glavni naglasak stavljao se na unapređenje komunikacije unutar timova i optimizaciju radnih procesa.

Neutroni rješavaju probleme

Mladi članovi udruge Neutroni aktivno su sudjelovali u radu prve od dvije planirane radionice. Njihovo sudjelovanje obogatilo je radionicu raznolikim perspektivama, a njihova visoka motivacija bila je vidljiva tijekom rješavanja problema.

Iskustvo sudjelovanja u radionici pridonijelo je njihovom razvoju vještina problem-solvinga, ali i razumijevanju poslovnih procesa u stvarnom okruženju.

Mentorica Anđelka Toto Ormuž vodila je radionicu koristeći pristup koji potiče otvorenu komunikaciju, dijalog te interakciju među sudionicima. Kroz zajedničko rješavanje problema, naglasak je bio na identifikaciji mogućih poboljšanja, a cilj je bio pronaći praktična rješenja primjenjiva u stvarnom poslovnom okruženju.

Radionice su integralni dio EU projekta RaSTom do razvoja poduzetništva, koji se financira sredstvima Europske Unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ovaj oblik podrške omogućuje MSP-ovima pristup stručnom mentorstvu i edukacijama, čime se potiču inovacije, rast i razvoj poduzetništva na regionalnoj razini.

Zaključak

Prva od dvije problem-solving radionice u organizaciji Rasta pokazala se uspješnom, uz aktivno sudjelovanje mladih članova udruge Neutroni.

Ovakve inicijative doprinose jačanju veza između mladih talenata i poslovnog svijeta te potiču razmjenu znanja i iskustava.

Nastavak ovakvih radionica predstavlja vrijedan doprinos razvoju poduzetništva na lokalnoj razini.

Podijeli


O autoru:

Viktor Viljac

Život je ples između valova neizvjesnosti i vjetrova promjena, ali upravo u ovim trenucima turbulencije pronalazimo svoju pravu ravnotežu i vinemo se u nove visine. Strastveni sam programer i lider tima. Umrežujem se s drugim ljudima i želim im pomoći u njihovim ciljevima. Svojim IT vještinama i vodstvom tima, želim doprinijeti svijetu i inspirirati druge da također čine svoj dio.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti