Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Jedna Mladost: obilje mladenačke energije za novu školsku godinu!

Split Tech City

Split Tech City

10.10.2023.

Jedan od naših omiljenih suradnika u izgradnji lokalne IT zajednice, Udruga Jedna Mladost, vraća se s još jednom školskom godinom znanstvenih, tehničkih i poduzetničkih radionica, tečajeva i klubova za djecu od 7 do 18 godina.

Zašto su baš oni među našim favoritima? Zbog toga što su mnogi naši mladi Split Tech City volonteri također članovi Jedne Mladosti, a puno surađujemo i s njihovim suosnivačem, Michaelom Freerom.

Ekipa Jedne Mladosti uvijek rado prima nove mlade članove voljne pohađati tečajeve ili profesionalce koji žele voditi tečajeve i radionice.

Mi ćemo vam reći nešto o tome što oni rade, a na vama je da vidite kako biste se i vi mogli uklopiti!

O Jednoj Mladosti

Jednu Mladost vode Sanja Kosor, računovotkinja s vlastitom računovodstvenom tvrtkom i Michael Freer, društveni poduzetnik s vlastitim obrtom.

Osim što nam je Jedna Mladost kao udruga bliska i draga zbog kontinuirane suradnje na projektima poput Split Tech City Festivala ili NEXT konferencije za nove generacije, Jedna Mladost je nastala s idejom poticanja mladih na učenje znanja i vještina koje ne moraju nužno moći naučiti u školi.

Nama ne preostaje drugo nego pružiti im punu podršku jer i sami djelujemo proaktivno i s takvim načinom razmišljanja!

Sanja i Michael se također nadaju kontinuiranom angažmanu drugih stručnjaka za razna područja koji također razumiju važnost ove posebne misije.

Svake subote u našem lijepom gradu Splitu, Jedna Mladost održava niz različitih tečajeva prilagođenih mladima željnim proširivanja znanja i vještina u nizu različitih područja.

Uz tečajeve i klubove o liderstvu, poduzetništvu, video montaži, programiranju i grafičkom dizajnu, mladi Jedne Mladosti imaju mnogo zanimljivih prilika za učenje!

Školska godina pred nama

Kao i uvijek, tijekom nadolazeće školske godine ekipa Jedne Mladosti održavat će svoje početne tečajeve “Grafički dizajn” i “Postani YouTuber”, koji se održavaju svake subote kroz nekoliko mjeseci kako bi mladi stekli ideju što je Jedna Mladost i kako djeluje.

Mladi polaznici naučit će osnove oba predmeta, pri čemu će izraditi vlastite vizualne identitete na tečaju “Grafički dizajn”, dok ih izrada kratkog videa za YouTube platformu očekuje tijekom tečaja “Postani YouTuber”. Na oba tečaja polaznici će raditi s profesionalcima iz oba područja.

Novost za ovu školsku godinu je da su vrijedni odrasli koji stoje iza Jedne Mladosti dodali nekoliko novih uzbudljivih tečajeva.

Pokrenut će “Filmsku školu”, koja će prvo potaknuti članove na analizu kratkih filmova prije nego što nastave tečaj sastavljanjem scenarija za vlastite dokumentarce.

Na rasporedu Jedne Mladosti za ovu godinu dodana je “Zelena kemija” kao tečaj na kojem mlađi polaznici imaju priliku izvoditi eksperimente uključujući izradu slatkiša od čokolade i nakita od algi.

Ne propušta se ni “FIGMA Tečaj” za sve one mlade buduće dizajnere koji žele usavršiti svoje vještine grafičkog dizajna.

U studenom će ekipa Jedne Mladosti pokrenuti i tečaj animacije koji povezuje socijalnu uključenost, matematiku i vještine animacije u sklopu projekta Cartoon.Ed.

To su informacije o tečajevima, ali tu su i klubovi Jedne Mladosti!

Klubovi su tjedni susreti između članova koji gaje istinsku strast prema određenoj temi. Svi klubovi Jedne Mladosti su projektni: od razvoja poslovnih ideja ili kreiranja edukativnog sadržaja do rada na samousavršavanju.

Trenutno postoje klubovi koji kao svoju tematiku imaju poduzetništvo, YouTube, grafički dizajn, programiranje i leadership.

Na kraju, važno je napomenuti da, u današnje vrijeme stalne interakcije s tehnologijom, cijeli tim Jedne Mladosti razumije potrebu da se “odjavimo” i odložimo elektroničke uređaje za koje smo toliko vezani, stoga svake subote u mjesecu rade nešto sasvim novo i – “apsolutno offline”.

Za sad imaju isplanirano kampiranje, dan kreativnosti, edukaciju iz prve pomoći i odlazak na eko radionicu. I tko zna što će još smisliti tijekom ove školske godine!

Način na koji se možete pridružiti

Ako vam sve ovo zvuči fantastično (a nama stvarno zvuči!), jedino što trebate učiniti je – pridružiti se Jednoj Mladosti!

Ako ste profesionalac koji želi podijeliti svoje znanje i iskustvo s budućim generacijama, uvijek se možete obratiti Michaelu.

A ako ste mladi školarac ili srednjoškolac i s mladenačkim entuzijazmom želite učiti nove stvari i razvijati svoje vještine okruženi super ekipom kao što su mladi Jedne Mladosti – kontaktirajte ih za upis na tečaj ili dva (ili tri, pet, deset)!

Jednoj Mladosti želimo puno uspjeha u svim projektima i puno zabave u učenju novih znanja i vještina u ovoj školskoj godini!

p.s. A mi se veselimo i našoj kontinuiranoj suradnji!

Fotografije: Jedna Mladost

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti