Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Toni Vitali otkrio nam je kako konkretno započeti s investiranjem. Pogledaj snimku!

Romana Ban

Romana Ban

29.07.2022.

Nakon što je prvim predavanjem o osnovama investiranja oduševio publiku, Toni Vitali održao je još jedno izlaganje za sve zainteresirane za navedeno područje.

Ovog je puta dublje ušao u temu, i to predavanjem Kako konkretno započeti s investiranjem, održanim 25.7. u Smartspace coworkingu.

Interes je opet bio ogroman, no ni stajanje na nogama više od sat vremena nikome nije predstavljalo problem. 🙂

Izazovi (ne)investiranja

Za početak je ponovio osnove investicijskih postulata, nakon čega je pojasnio kako konkretne koncepte primijeniti u stvarnom svijetu.

Pričao je o ETF-ovima (exchange-traded fund), izgradnji portfelja, odabiru brokera te izazovima i problemima koji su, kako je kazao, vrlo česti na putu investiranja.

Rijeka pitanja

Nakon predavanja, Tonija je publika obasula pitanjima, na koja je on strpljivo i bez problema odgovarao.

Zanimljivo je bilo uočiti pripadnike svih generacija u publici – od srednjoškolaca i studenata, preko poduzetnih i zaposlenih mladih, do onih pred mirovinom.

Investiranje je in?

Velik interes za Tonijeva predavanja pokazalo nam je kako događanja na ovu temu očito nedostaje.

Inače, Toni jednom mjesečno u kolumni Škrti Otočanin na našem portalu piše o različitim temama iz područja osobnih financija.

Uz to, vodi svoj blog na kojem također radi na podizanju financijske pismenosti.

Snimku predavanja možeš vidjeti na Split Tech City YouTube kanalu.

Toni se dan nakon predavanja vratio u Švedsku, gdje trenutno živi i radi, no dogovorili smo se da ćemo prvom prilikom opet organizirati slično predavanje. Vidimo se!

Fotografije: Vanessa Barač

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti