Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Svladali smo osnove investiranja, a u ponedjeljak nas čeka novo predavanje Tonija Vitalija

Romana Ban

Romana Ban

19.07.2022.

Bez obzira na vrućinu i ljetne gužve u gradu, naš kolumnist “Škrti Otočanin” Toni Vitali svojim je predavanjem okupio respektabilan broj zainteresiranih za osnove investiranja.

Ovaj bivši profesionalni košarkaš i “još profesionalniji cjeloživotni učenik”, upravo u procesu tranzicije iz sportske karijere u ponešto tradicionalniju, autor je bloga o osobnim financijama i investiranju.

O osnovama investiranja

U Smartspace coworkingu je 14.7. održao predavanje Investiranje za malog čovika, kojim nam je pružio širu sliku o investiranju te dao osvrt na istine i mitove u svijetu investiranja.

Pojasnio je što je investiranje i zašto (ne) bismo trebali investirati, približio nam je različite investicijske klase te istaknuo razlike između aktivnog i pasivnog investiranja.

“Ako stavimo stvari u širu perspektivu, najisplativije su investicije one nefinancijske – u zdravlje i obrazovanje.”

Dotaknuo se problematike mirovinskog sustava, a ETF-ovi i kriptovalute bili su neizbježni. Snimku predavanja možeš vidjeti na našem YouTube kanalu.

I šta ćemo sad?

S obzirom na to da je publika bila oduševljena predavanjem i da je većina zaključila “E tek sad znam da ništa ne znam!”, Škrti Otočanin je odlučio dublje ući u srž teme i održati još jedno predavanje:

Toni Vitali održat će predavanje Kako konkretno započeti s investiranjem 25.7. (ponedjeljak) u 20 h u Smartspace coworkingu.

Kako nam je pojasnio, nakon svladavanja osnovnih financijskih pojmova puno nas zapne na praktičnoj primjeni naučenog.

Lako se izgubiti u moru dostupnih investicijskih opcija i “od stabala ne vidjeti šumu”.

“Na ovom ću predavanju pokazati kako u praksi možemo sastaviti investicijski portfelj koji nam odgovara te koje alate pritom koristiti.”

Ulaz je besplatan, ali broj mjesta je ograničen.

Prijave su obvezne putem ove prijavnice.

Fotografije: Bruno Dubravec

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti