Tech događanja u listopadu koja ne smijete propustiti

Ljetna pauza je za nama, i broj tech događaja u Splitu samo raste. Ovaj mjesec za sada su najavljena već četiri meetupa, AllDayOps, te čak pet predavanja u sklopu European Freelancers Week. Imate priliku čuti i naučiti više o Pythonu, DevOps metodama i alatima, strojnom učenju i proširenoj stvarnosti na webu, ali i saznati kako postati freelancer.

Python Meetup Split

Python Meetup održava se danas, 4. listopada, od 18 sati, u WiP Coworkingu na splitskom Žnjanu. Tema meetupa je Python u hardver developmentu, a predavač je Duje Roje. Duje će vam pokazati kako pisati kod za hardver, te što je on naučio na svojim greškama.

ProductTank Meetup

U srijedu, 10. listopada, od 18 sati, na rasporedu je ProductTank Meetup. Jesenska sezona ProductTank Meetupa donosi predavanje Lukáša Brázdila, product managera iz Kiwi.com. Lukáš će govoriti o tome kako su u Kiwi.com održavali konstantan rast koristeći automatska rješenja za smetnje u putovanjima, kao što su otkazivanje letova i slično. Automatizacijom se bez sumnje povećava produktivnost, pouzdanost, dostupnost, te se povećava učinkovitost pri smanjenim operativnim troškovima. Meetup će se održati u WiP Coworkingu, a svoj dolazak možete potvrditi ovdje.

ML/AI Meetup Split

Nastavak radionica na temu strojnog učenja održava se na sljedećem ML/AI Meetupu, 12. listopada, od 18 sati, u PICS@FESB (prostorijama Predinkubacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije). Na prošloj radionici sudionici su se uz pomoć alata za obradu i vizualizaciju podataka ORANGE upoznali s osnovama strojnog učenje. Snimku održane radionice možete pogledati na Split Tech City YouTube kanalu. Na sljedećoj će radionici sudionici iskušati naučeno korištenjem JS i prikladnih libraryja na praktičnom primjeru.

European Freelancers Week

U sklopu europskog tjedna freelancera, tri splitska coworking prostora, WiP CoworkingSaltwater Workspace i Amosfera Coworking, organiziraju nekoliko jako zanimljiva predavanje. Kako organizirati vrijeme, kako se nositi s promjenama ako ste freelancer, kako proputovati svijet, a zadržati posao, te kako uopće postati freelancer, samo su neke od tema predavanja u sklopu Europskog tjedna freelancera. Program najavljenih predavanja možete pogledati ovdje.

Tinel Meetup Split

17. Tinel Meetup na rasporedu je 16. listopada, u Locastic HQ, od 19 sati. Tinelovci nam kao i uvijek donose zanimljivo predavanje. Ovo puta riječ će biti o proširenoj stvarnosti na webu. A gost predavač Maximiliano Firtman hostao je treninge za Apple, Google, LinkedIn, Yahoo!, PayPal, Cisco, HP, Turner, eBay i mnoge druge. Max je web i mobile developer, govornik i pisac. Svi vi koje zanima AR ovo predavanje ne smijete propustiti. Svoj dolazak možete potvrditi ovdje.

AllDayOps

I ove godine Split Tech City organizira AllDayOps, u sklopu aktivnosti projekta ICT županija. All day DevOps je besplatna online zajednica koja je započela najveću svjetsku konferenciju. Nudi preko stotinu simultanih sesija od 30 minuta na 5 trackova. Svaki track uključuje Continuous Everything, moderne infrastrukture i nadzor te DevSecOps kulturalne promjene. 17. listopada u PICS@FESB, tijekom dana (u popodnevnim satima), održat će se i live predavanja na kojima će domaći DevOps stručnjaci predstaviti neke od DevOps metoda i alata koje koriste u svom svakodnevnom radu. Raspored će biti objavljen naknadno, a sve informacije možete pratiti ovdje. Ukoliko želite održati predavanje/radionicu u sklopu AllDayOps javite se do 15.10. s temom predavanja.

Kalendar svih tech događanja u Splitu možete vidjeti ovdje, a snimke već održanih predavanja možete pogledati na Split Tech City YouTube kanalu.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.