Tjedan “freelancinga” u Splitu

Europski tjedan freelancinga obilježava se ovaj mjesec, a splitski coworking prostori ponovo su se ujedinili kako bi nam omogućili impresivan program predavanja za freelancere, digitalne nomade i sve one koje zanima više o ovoj temi.

Freelancanje je uzelo maha u Europi i procjenjuje se da će do 2020. godine više od 50% europske radne snage biti freelanceri. Freelancer je osoba koja nema fiksan ugovor s jednom tvrtkom, već radi za nekoliko različitih tvrtki pružajući im svoje usluge koje se obično plaćaju putem freelancing ugovora.

Tipični freelanceri mogu biti dizajneri, copywriteri, fotografi, programeri. Posljednje četiri godine pojam digitalnog nomadstva posebno raste, s ekosistemom coworking prostora, co-living i co-creating prostora koji postaju omiljena mjesta za digitalne nomade.

Ovaj razvoj dao je i obilježavanju Europskog tjedna freelancera u Splitu posebnu dozu nomadskog stila koju ćete vidjeti u eventima koji su najavljeni:

Keeping Dalmatia’s olive oil tradition alive

18h, 12.10 @ SaltWater

Jedna od radosti freelancanja je da možete odlučiti odakle ćete raditi i kada ćete raditi. Joe Orovic će nam ispričati kako je uspio kombinirati vrijeme koje provodi kao freelancer pisac s brigom o 200 stabala masline.

Time management and goal setting as the Scenery Changes

10h, 13.10 @ SaltWater

Freelanceri su navikli na promjene, bilo na promjene ugovora, ureda, kuće, grada. Ali kako se s time nose? Anna Anderson podijelit će s nama nekoliko savjeta i trikova s obzirom na to da je Novi Zeland zamijenila životom, radom i freelancanjem u Kini.

How to be a freelancer?

18h, 17.10 @ Amosfera

Jeste li se ikada pitali kako postati freelancer? Nekoliko freelancera će nam ispričati svoju priču, uspone i padove. Predavanje će imati dijelove na hrvatskom i na engleskom jeziku.

Travel the world, but keep your job

18h, 18.10 @ WIP

Vjerovali ili ne, moguće je proputovati svijet, a zadržati svoj posao. Sve više putničkih agencija koje se bave digitalnim nomadima nude freelancerima puni paket kako bi mogli putovati, raditi, ali i ostvariti dobar networking te se zabavljati pritom.

Toptal Show and Tell

19h, 20.10 @ Amosfera

Toptal je mreža od 3% freelancera u svijetu, a neki od njih će biti u Splitu kako bi podijelili i razmijenili ideje i interese o modernim tehnologijama.

Ako ne znate gdje su coworking prostori koji organiziraju ova predavanja i u čijim prostorijama se predavanja održavaju, posjetite njihove Facebook stranice:

Saltwater Workspace

Amosfera Coworking

WiP Coworking

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.