Tech događaji u prosincu

Bez obzira na to što nam stižu blagdani, broj najavljenih tech događaja u Splitu se nije smanjio. Čeka nas 8 jako zanimljivih eventova. Python radionica, predavanje o prilikama za dalmatinske startupove u Bavarskoj, prvi humanitarni cageball turnir u organizaciji Split Tech Cityja, prvi Azure DevOps Community Launch, gostovanja serijskog poduzetnika Michaela Andersona na OpenCoffee i SplitBiz, novi ML/AI i Women in Tech meetupovi.

Python Meetup Split

Na sljedećem Python Meetupu, koji će se održati sutra, 5.12., čeka nas nastavak Python radionica “Do more with Python in less time”. Mentori na radionici su ekipa iz SeekandHita, Ante Aljinović, Tomislav Bilokapić, te Jurica Grgičević. Radionica će se održati u srijedu u WiP Coworkingu od 18 sati.

Best practice Bavaria

Split Tech City 6.12. organizira gostujuće predavanje dr. Carstena Rudolph koji će nam predstaviti mogućnosti za dalmatinske osnivače i startupove u Bavarskoj. Bavarska mreža investitora okuplja više od 250 poslovnih anđela i stotinjak institucionalnih investitora poput venture capital fondova. Ključnu ulogu u spajanju tih investitora i mladih tvrtki ima BayStartUp, čiji je čelni čovjek naš gost predavač dr. Carsten Rudolph. Događanje organiziraju Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora i Split Tech City uz potporu Predstavništva Slobodne Države Bavarske u Hrvatskoj.

Split Tech Cup

U duhu doprinosa zajednici ovoga se prosinca splitska IT zajednica okuplja za viši i plemenitiji cilj. 8.12. na rasporedu je dugo očekivani prvi humanitarni cageball turnir Split Tech Cup. Prikupljenim sredstvima kupit ćemo laptope za nekolicinu splitskih socijalno ugroženih obitelji s više djece. Turnir će se održati u subotu od 15 sati u Sportskom centru Mačak na Mertojaku. Partneri Split Tech Cityju u organizaciji ovoga humanitarnog turnira su ICT županija, Sportski centar Mačak, te Crveni križ Split.

Azure DevOps Community Launch

Na posljednjem ovogodišnjem Mobile Monday meetupu koji se održava 10.12. postat ćete dio globalne inicijative Azure DevOps Community Launch. Imate priliku upoznati Azure DevOps skup servisa u oblaku koji donosi sveobuhvatnu podršku organizaciji rada na softverskim razvojnim projektima bez obzira na to o kojoj vrsti aplikacije, operativnog sustava i pružatelja usluga u oblaku se radi. Događaj će virtualno otvoriti Divya Vaishnavi, Senior Program Manager za Azure DevOps, nakon čega će riječ preuzeti Ana Roje Ivančić, Microsoft MVP za razvojne tehnologije. Kroz niz primjera će vas upoznati s pametnim agilnim alatima za planiranje, efikasnim mehanizmima za kolaboraciju poput Git pull requesta i modernim automatiziranim CI/CD kanalima za isporuku koji podržavaju proces odobravanja i uvjetovane isporuke. Suorganizatori ovog događaja su ICT županija i Split Tech City. Prostor PICS@FESB na korištenje ustupa ICT županija. Pročitajte više informacija ovdje.

OpenCoffee Split

Ako tražite nadahnuće za nove poslovne i osobne pobjede, sljedeći OpenCoffee meetup je mjesto za vas. 11.12. OpenCoffee će ugostiti Michaela Andersona, osnivača tri međunarodne softverske tvrtke, te autora bestselera u području savjetovanja o liderstvu i kreativnosti. Michael će nam reći više o tome kako je od programera postao CEO. Njegova priča možda potakne neke od vas na sljedeći korak u karijeri. Meetup će se održati u Plan B od 18 sati.

SplitBiz Meetup

Novi SplitBiz Meetup održat će se 12.12. od 19 sati u Amosfera Coworkingu. I ovaj meetup će ugostiti Michaela Andersona, koji će održati radionicu na temu vještina i alata potrebnih kako bi ostvarili vaše osobne i profesionalne životne ciljeve. Točno te vještine dovele su Michaela u organizacije kao što su Uber, Stanford University i Microsoft kako bi njihove vođe učinio najboljima u poslu. Ovu radionicu ne smiju propustiti poduzetnici s puno dnevnih zadataka, ljudi s velikim idejama ali poteškoćama u ostvarivanju tih ideja, te freelanceri koji se teško fokusiraju. Radionica će biti održana na engleskom. Više o radionici možete pogledati ovdje.

ML/AI Meetup

Nakon odličnog odaziva na prošli ML/AI Meetup, sljedeći nam stiže 14.12. od 18 sati u PICS@FESB. Za razliku od dosadašnjih predavanja i radionica, ovaj put nešto drugačije. Burak Canboy će imati prezentaciju o onome što se trenutno događa u svijetu umjetne inteligencije i strojnog učenja. Koji su veliki projekti, koje su velike tvrtke, koji su najlakši način za upoznavanje s tehnologijom, što se događa u Kini, samo su neka pitanja na koja će odgovoriti. Ovaj meetup organizira ICT županija.

Women in Tech Meetup

Novi Women in Tech meetup je na rasporedu 18.12. u PICS@FESB od 18 sati. U goste nam dolazi Nikolina Jerković, grafička i web dizajnerica. Nikolina je nedavno pokrenula svoj posao te će nam prenijeti svoja iskustva kako se na to odvažila, ali i na koje je prepreke putem naišla te kako ih je riješila. Također, Nikolina će nam predstaviti radionicu o grafičkom dizajnu za početnike koja će se održavati u sklopu projekta ICT županija u PICS@FESB, a upravo će Nikolina voditi predavanja.

Sve lokalne tech događaje možete pratiti u našem kalendaru, a video snimke već održanih predavanja i radionica možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Podijeli

O autoru

Tomislava Saša

Za diplomiranu profesoricu hrvatskoga jezika i komunikologinju, s afinitetom prema tehnologiji, Split Tech City se pokazao kao idealan put. Želim doprinijeti stvaranju boljih prilika u Splitu. Kao izvršna urednica Split Tech Cityja aktivno osluškujem zajednicu. Iskreno vjerujem da i zajednica osluškuje nas.