Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Studentski poduzetnički inkubator provodi projekt AktivniST

SPI Split

SPI Split

22.01.2022.

Poduzetnički centar Split u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu provodi projekt “AktivniST” s ciljem edukacije mladih o UN-ovim ciljevima održivog razvoja te osmišljavanja lokalnih rješenja u skladu s navedenim ciljevima. Područje provedbe projekta su mladi i  građanski aktivizam, a dva su glavna cilja projekta:

  • Osposobiti mlade ljude za aktivno građanstvo, socijalno poduzetništvo i zapošljavanje na fleksibilnom tržištu rada i napredno učenje.
  • Potaknuti mlade ljude da postanu aktivni članovi svoje zajednice, da se upoznaju s potrebama i problemima u svojoj lokalnoj zajednici i okolišu te se angažiraju na njihovom rješavanju.

Prva faza temelji se na provedbi edukativnih aktivnosti u području socijalnog poduzetništva. Trenutno su u tijeku edukacije o tehnikama generiranja ideja, dok nas u veljači očekuju set edukacija na temu socijalnog poduzetništva. Kroz navedene edukacije mladi će steći znanja o kreiranju rješenja za uočene probleme, naučit će kreirati socijalne poslovne modele, analizirati poduzetničko okruženje, steći uvid u kreiranje marketinških startegija za socijalno poduzetništvo te saznati izvore i modele financiranja socijalnog poduzetništva. Na edukacije o socijalnom poduzetništvu prijaviti se možete na poveznici.

Druga faza čini organizacija dvodnevnog društvenog hackathona Hack4Split čiji je cilj kreiranje i testiranje rješenja za detektirane društvene probleme u lokalnoj zajednici. Hackathon se održava 9. i 10 travnja, a prijaviti se može do 26. ožujka preko poveznice. Sudionici hackathona imat će 30 sati da izrade prototip rješenja za problem na kojem su izabrali raditi. U tome će im pomoći mentori kao tehnička podrška u razvoju rješenja. Svim projektima nakon hackathona biti će osigurana daljnja podrška u razvoju kroz Studentski poduzetnički inkubator.

Posljednju, treću fazu projekta čine radionice na temu UN-ovih ciljeva održivog razvoja i društveno korisnog učenja koje će se održavati od svibnja do prosinca.

Ključne stavke su dakle educiranje i neformalno učenje mladih, poticanje mladih na preuzimanje i prakticiranje uloge aktivnog građanina u različitim dijelovima društvenog života i rješavanju podjedinih društvenih problema, unapređenje poduzetničkih i digitalnih vještina mladih potrebnih za izlazak na tržište rada te jačanje solidarnosti među mladima.

Za sudjelovanje u projektom predviđenim aktivnostima izdaju se potvrde u vidu digitalno potpisane vjerodajnice sukladno EU Akcijskom planu za digitalno obrazovanje (2021.-2027.).

Projekt je sufinanciran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te Europskih snaga solidarnosti Europske unije, a provodi se kroz cijelu 2022. godinu.

Podijeli


O autoru:

SPI Split

Studentski Poduzetnički Inkubator djeluje na Ekonomskom fakultetu u Splitu te je namijenjen svim proaktivnim i poduzetnim studentima Sveučilišta u Splitu, s ciljem promicanja poduzetništva mladih te povećanja uspješnosti njihovih poduzetničkih poduhvata.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti