Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Poduzetni fesbovci, prijavite se na StartIT Student!

Split Tech City

Split Tech City

05.07.2022.

Proaktivni i poduzetni studenti Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) imaju razloga za veselje:

ICT županija i FESB pokreću studentsku poduzetničku akademiju StartIT Student!

Ovaj projekt je namijenjen studentima FESB-a koji svoje ideje žele pretvoriti u proizvod spreman za tržište te svoje znanje primijeniti u poduzetništvu.

Što će se sve učiti?

Sudjelovanjem u StartIT Student projektu studenti će raditi u timovima i imati priliku uz pomoć mentora, profesora s FESB-a, izraditi vlastiti MVP, odnosno prototip za tržište.

Pohađat će radionice, edukacije/predavanja i sudjelovati na meetupovima startup zajednice Digitalna Dalmacija.

Uz to, naučit će kako izraditi poslovni plan i istraživanje tržišta, imati priliku povezati se s drugim studentima istih ili sličnih interesa te će se pripremiti za pohađanje sljedeće razvojne stepenice – StartIT startup akademije, također projekta ICT županije.

Polaznici će imati i mogućnost cjelodnevnog korištenja PICS predinkubatora.

Prijave su u tijeku i traju do 7. srpnja.

Podrška na cijelom putu

“Najbolji studentski poduzetnički projekti po završetku StartIT Student akademije dobit će novčane nagrade kojima će moći financirati neke početne troškove razvoja svog budućeg projekta“, pojasnio je Damir Brčić, voditelj projekta ICT županija, dodavši:

Prva tri studentska tima edukaciju će nastaviti u našoj StartIT IT startup akademiji uz još izdašnije financijske nagrade, značajnije mentoriranje i pripremu proizvoda za tržište.

damir brcic ict zupanija
Damir Brčić

Nadalje, kako nam je kazao, najbolji će imati priliku sudjelovati i u GrowIT programu, vrijednosti milijun kuna, za daljnje financiranje razvoja projekta za značajniji izlazak na tržište.

Najvažnije je da njihova ideja ima potencijal postati proizvod koji nekome treba i koji rješava neki problem.”

Poznanstva koja će ostvariti i vještine koje će usvojiti mogu značajno pomoći polaznicima u njihovoj daljnjoj karijeri. To se u prvom redu odnosi na učenje prezentacije svog projekta, usvajanje komunikacijskih vještina, ali i korištenje svog projekta za diplomski rad.

Posjeti stranicu projekta StartIT Student i dodatno se informiraj o mogućnostima prijave i detaljima odvijanja programa!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti