Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Studenti FESB-a osvojili treće mjesto na regionalnom natjecanju u razvoju aplikacija

Split Tech City

Split Tech City

03.06.2021.

Na najvećem regionalnom studentskom natjecanju u razvoju mobilnih i web aplikacija LUMEN development, studenti splitskog FESB-a osvojili su treće mjesto sa svojom aplikacijom SyncBook.

Natjecanje je održano u Zagrebu, u prostorima Zagrebačkog inovacijskog centra i u organizaciji studentske udruge eStudent.

Popričali smo sa splitskim timom HexDigit u sastavu Branimir Bilić, Frane Križanović i Krešimir Levarda kako bismo iz prve ruke čuli dojmove:

Zašto ste se odlučili prijaviti na natjecanje i s kakvim očekivanjima ste došli?

Sama ideja SyncBook-a je tu s nama već neko vrijeme, a pojednostavljenu verziju smo krenuli razvijati u sklopu seminara iz predmeta „Mrežni i Mobilni operacijski sustavi“ kojeg slušamo na petoj godini računarstva na FESB-u. Profesor Josip Lorincz nam je predložio da se prijavimo na natjecanje, što smo mi vidjeli kao odličnu priliku za nastavak razvijanja produkta kroz jasno specificirane faze i korake.

Očekivanja su bila pomiješana; jasno je da smo se nadali samom vrhu zbog velikog uloženog truda i rada, ali s druge strane, bili smo svjesni da idemo kao predstavnici FESB-a natjecati se u Zagreb gdje nas čeka jaka konkurencija.

“Organizacija nam nije bila problem jer smo svi radili sve”,

iskren je Krešimir, naglašavajući da im je najteže zapravo bilo definirati zahtjeve i značajke produkta, a da su u samoj realizaciji i implementiranju uživali!

Čija je bila ideja za SyncBook?

Ideja je bila moja. Dugi niz godina radio sam u turizmu i upoznat sam s većinom problema unutar turističke industrije. Upisom na fakultet okrećem se IT industriji, a sada je došlo pravo vrijeme, kad već postoji određeno znanje i iskustvo, da riješimo probleme turizma kroz digitalizaciju,

objašnjava Krešimir.

Kako funkcionira SyncBook i kome služi?

Ukratko, SyncBook je sinkronizacijski alat za povezivanje pružatelja turističkih usluga sa turističkim agencijama i agentima. Cilj alata je olakšati poslovanje, kao i pojednostavniti i standardizirati komunikaciju među ljudima/tvrtkama koji poslužuju naše drage turiste te podići kvalitetu turističkih usluga na novu razinu.

Isto tako SyncBook za nas nije samo alat, već ga vidimo kao budućnost turizma gdje će se kroz tehnologiju i digitalizaciju rješavati problemi ekologije i održivog turizma.

Što su vam savjetovali mentori?

Svaki kvalitetan produkt je opisan detaljnom dokumentacijom, u našem slučaju u sklopu natjecanja trebali smo predat tehničku dokumentaciju i dokumentaciju poslovnog modela. Naši mentori su nam uvelike pomogli pri kreiranju kvalitetne dokumentacije, ali svakako tu je bilo još mnoštvo savjeta za razne stvari kroz cijelo natjecanje.

Što ćete napraviti s osvojenim novčanim iznosom?

Osvojeni novčani iznos nije nešto velik kako bi napravio razliku ulaganjem u sami produkt. Uložit ćemo u tim, smislit ćemo nešto kreativno kako bi podigli motivaciju za daljnji razvoj produkta, a i pozvat ćemo mentore na pivu kako bi se zahvalili i proslavili uspjeh pa eto mali dio nagrade će otići i na to.

I za kraj, zanimalo nas je kakvi su im planovi za budućnost

Prvo ćemo demo SyncBook-a pokazati potencijalnim korisnicima, kako bi nas dodatno usmjerili koje značajke su njima najbitnije. Plan nam je izbaciti minimalni proizvod do sljedeće sezone 2022. Dugoročni plan nam je stvoriti SyncBook platformu kao budućnost turizma, sve na jednom mjestu za pružatelje turističkih usluga i turističke agencije.

Dečki nisu propustili ni zahvaliti se organizatorima i mentorima:

Zahvaljujemo se našim mentorima izv. prof. dr. sc. Josipu Lorinczu i dr. sc. Anti Dageliću. Također zahvalni smo ICT županiji i voditelju Damiru Brčiću na podršci i što nam je ustupio prostore predinkubatora.

Čestitke cijelom timu od Split Tech Cityja i jedva čekamo da SyncBook “stane na noge”!

Podijeli


O autoru:

Split Tech City

Split Tech City prvo je formalno udruženje splitske tehnološke zajednice, u koje su uključene tvrtke, udruge, institucije, meetupi i pojedinci.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti