Što gaming ima s tim?

Martina Ptiček women in tech

U IT-u žene čine tek 20-30% zaposlenih. Programiranje je od “ženskog” postalo “muško” zanimanje, taj trend traje posljednjih 40 godina i ne prestaje. Ovo su sve danas dobro poznate činjenice, koje se spominju svake godine u vrijeme International Girls in ICT Day-a i slično.

Kako se unatoč poražavajućim statistikama ipak odlučiti za karijeru u IT industriji i uspjeti u njoj te što gaming ima s tim, saznat ćemo sljedećeg tjedna, točnije u četvrtak 21.01. s početkom u 18 sati.

U goste nam, doduše samo preko ekrana, dolazi Martina Ptiček.

women in tech meetup martina ptiček

O Martini

Martina Ptiček broji više od 15 godina staža u IT industriji te je imala priliku raditi na nizu pozicija – od developerskih do project managementa. Trenutno je voditeljica Project Managementa i Data Scienca u SofaScore-u, dok je pri Fakultetu organizacije i informatike na doktorskom studiju gdje se bavi obradom prirodnog jezika i strojnim učenjem.

Mi jedva čekamo čuti što gaming ima s tim, a vi? 🙂

Vidimo se 21.01., a za uključenje putem Zoom-a potrebna je prijava na Meetup platformi.

 

 

Podijeli

O autoru

Tina Tomičić

Ljubiteljica pisane riječi i kreativka koja sve svoje misli stavlja na papir. U skladu s tim, rijetko ćete me vidjeti bez rokovnika. Život mi je neiscrpno vrelo inspiracije, a njegova nepredvidivost jak motiv za isti. Iako više volim knjige oduvijek živim u svom filmu. :) Najdraži citat mi je: "Samo ludi i usamljeni si mogu priuštiti da budu ono što jesu. Usamljeni jer im se nitko ne mora sviđati, a ludi jer ih nije briga!" (Bukowski)