Split Tech City je zajednica sastavljena od tvrtki, udruga, institucija, meetupa i pojedinaca koji su posvećeni razvoju tehnološkog sektora u Splitu i regiji.

Postani član

Na zadnjem Panjelu pričamo o nekim novim klincima – Generaciji Z

Romana Ban

Romana Ban

01.09.2022.

Vjerujemo da ovaj put ne trebamo objašnjavati što su to Panjeli, ali za one koji nisu pazili na satu, ipak ćemo ponoviti gradivo. 

Popratni program Festivala tehnologije i poduzetništva sastojat će se od panel rasprava koje će biti održane neposredno prije početka glavnog dijela programa.

Navedeni paneli održavat će se na panjevima u šumici u sklopu Ljetnog kina Bačvice i zato smo ih, urnebesni kakvi jesmo, nazvali – Panjeli. 😀

  • Prvi Panjel održat će se prvog dana Festivala, 7.9. (srijeda), od 18 – 18.40 sati. Organiziramo ga u suradnji sa Studentskim poduzetničkim inkubatorom, a o temi “Student poduzetnik” govorit će Nikolina Barada (Evala), Slaven Damjanović (Field data), Zvonimir Jukić (UNICompoST) i Josip Marasović (Sailboat RC).
  • Drugi Panjel održat će se drugog dana Festivala, 8.9. (četvrtak), od 17.45 – 18.25 sati. Organiziramo ga u suradnji s Udrugom za blockchain Stone Block, a nazvan je “NFT 4 U & Me”. Panelisti su Milivoj i Veljko Popović, Vice Tomasović i Dijana Junaković, dok će moderator biti Hrvoje Zuanić.

Drugog dana Festivala, od 18.30 do 19.10 sati, održat će se i treći Panjel, i to u suradnji sa Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj Panjela nazvanog “Generacija Z – neki novi klinci” je podijeliti sa studentima, mladima i svim zainteresiranima ideje o razvoju poduzetničkih vještina i kompetencija koje se trenutno provode u našem sustavu odgoja i obrazovanja. 

O čemu će biti riječi?

Na panelu ćemo govoriti o karakteristikama tzv. Generacije Z i potrebi današnje djece i mladih za učenjem na drugačiji način.

Panelisti su relativno mladi entuzijasti i kreativci, koji su iskustvo u našem školstvu i u radu s darovitom djecom i mladima iskoristili da u sustav unesu promjene i potaknu drugačije načine učenja

Gledatelji će imati priliku saznati nešto više o tome zašto su današnja djeca i mladi drugačiji te kako mogu svoje znanje o tehnologiji primijeniti na razvoj vještina i kompetencija za cjeloživotno učenje.

Panelisti će također podijeliti svoja iskustva u pretvaranju ideje u djelo, kao i izazove koje su na tom putu prevladali. 

“Pozivamo sve koje zanima na koji način se danas razvijaju mladi poduzetnici – pridružite nam se i svojim pitanjima i komentarima doprinesite raspravi!”, pozivaju iz Centra izvrsnosti.

Više o pan(j)elistima:

Ivica Zelić je dugi niz godina radio kao profesor i ravnatelj privatne srednje škole. Vodio je timove u procesu planiranja i provedbi brojnih EU projekata u području sporta, odgoja i obrazovanja te informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Kao poduzetnik, vodio je kreativni tim razvoja aplikacije za upravljanje NGO-ima, koja danas ima preko 900 korisnika u RH. Svoje bogato životno i stručno iskustvo primjenjuje kao ravnatelj Centra izvrsnosti SDŽ, gdje sa svojim timom i brojnim suradnicima uspostavlja model podrške darovitoj djeci i mladima.

Josip Bujas svojim primjerom pokazuje kako vještine stečene u našem sustavu obrazovanja možete primijeniti na širok spektar zanimanja bilo gdje u svijetu.

Radio je u više inozemnih tvrtki, u kojima je stekao vještine upravljanja timovima „na daljinu“ i kreiranja proizvoda od ideje do realizacije. Danas živi u Hrvatskoj, gdje stečena znanja i vještine prenosi na djecu i mlade, a uz to i dalje radi u inozemstvu, upravljajući timovima uz pogled na more. 

Ana Majić,  psihologinja, više od deset godina radila kao stručna suradnica psihologinja i nastavnica psihologije, sudjelovala u više EU projekata u području odgoja i obrazovanja. Posljednje tri godine dio je tima Centra izvrsnosti SDŽ.

Trenutno joj je omiljena tema Generacija Z te se trudi osvijestiti roditeljima, nastavnicima i samoj djeci i mladima da je potencijale moguće ostvariti, samo treba…dođi na panel otkriti što! 😉

Marko Grančić – mladi entuzijast i kreativac, poduzetnik u nastanku.

Suosnivač udruge Neutroni, koja pokazuje kako umrežavanje sa sebi sličnima, uz mali poticaj izvana, može uroditi velikim rezultatima.

Vidimo se!

Više od 200 ljudi sudjelovat će na ovogodišnjem Festivalu tehnologije i poduzetništva.

Kupi ulaznicu i budi među onima koji će se počastiti doživljajima za pamćenje! 

Podijeli


O autoru:

Romana Ban

Voli strastvene i dobronamjerne ljude koji stvaraju promjene za dobrobit cijele zajednice te se nada ostaviti pisani trag o što više njih na Split Tech City portalu.

Pretplati se Pretplati se

Povezane novosti